Læserindlæg: Åben økonomisk rådgivning

25. september 2014 Debat

Gruppeformand Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti, skriver:

Ifølge en ny rapport fra Penge- og Pensionspanelet oplever 34 procent af dem, der mister en ægtefælle eller en samlever, at de har svært ved at få privatøkonomien til at hænge sammen.

Stephan Kleinschmidt vil have en Åben økonomisk rådgivning, der kan hjælpe alle sønderborgensere med at få pengene til at række.

Stephan Kleinschmidt vil have en Åben økonomisk rådgivning, der kan hjælpe alle sønderborgensere med at få pengene til at række.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Slesvigsk Parti er vi opmærksom på, at økonomien overvælder mange ældre og yngre, når de mister deres partner eller ægtefælle. Og vi ser, at der – når de økonomiske udfordringer er på plads – frigøres ressourcer til bl.a. nærvær med børnene og fokus på at tage næste udfordring op.

Derfor har Slesvigsk Parti tidligere anmodet om, at Sønderborg Kommune fremadrettet tilbyder “åben økonomisk rådgivning”. Således kan de mennesker, der f.eks. efter skilsmisse eller dødsfald har mistet overblikket over deres økonomi, få hjælp til at få styr på den. Med vedtagelsen af budgettet for 2015 udvides den eksisterende økonomiske rådgivningsfunktion.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så langt så godt.

For vi gik til årets budgetforhandlinger med ønsket om at udvide kommunens økonomisk rådgivningsfunktion. Fremadrettet tilbydes økonomisk rådgivning til at hjælpe økonomisk trængte med at få økonomien til at hænge sammen – ikke kun til dem, der er tilknyttet jobcentrets tilbud.

Dette er godt, fordi mange ledige og sygemeldte har så lidt overblik over deres økonomiske situation, at det bliver en barriere for at komme videre og søge et job.

Men budgetforliget pålægger også Socialudvalget at undersøge muligheder for at tilbyde “åben økonomisk rådgivning” og det ser vi i Slesvigsk Parti frem til.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Uddannelse, Sønderborg

Åbent Hus på Erhvervsakademi SydVest i Alsion i morgen lørdag

3. februar 2023 Uddannelse

Erhvervsakademi SydVest, EASV, i Sønderborg inviterer til åbent hus i morgen, lørdag den 4. februar, i Alsion, hvor alle interesserede kan kigge forbi. På dagen vil der være mulighed for at møde nuværende studerende, undervisere og vejledere. Det skriver EASV. Til åbent hus-arrangementet er der mulighed for at møde nuværende studerende samt undervisere og vejledere, […]

Læs mere...