Læserindlæg: Atter lys i vinduerne på Nordals

13. september 2014 Debat

Formand for Venstre på Nordals, Lars Romsøe Grandt, skriver:

Ikke længe efter Borgmesteren bekendtgjorde, at Udlændingestyrelsen ønsker at flytte asylansøgere til udslusning i Nordborg, kom den forventede reaktion fra DF. Og igen som forventet, kun et nej og ikke et svar på hvad der så skulle ske med de tomme bygninger, der i øjeblikket er.venstre

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg har været på nettet og se hvad borgmesteren skulle have sagt, men har ikke fundet noget. Det burde stå på kommunens hjemmeside, men nej. Så mit læserbrev baserer sig på pressemeddelelsen fra DF, samt udtalelser fra facebook.

Jeg er dybt forundret over, at det er borgmesteren og Udlændingestyrelsen, der planlægger, hvor en udslusning skal ske, uden at tage kontakt til de boligforeninger, som bliver direkte berørt. Borgmesteren burde have lært, efter kasernesagen, at den diktatoriske tilgang til tingene, kun giver oprør. Man kan ikke bare bestemme over boliger, som man indtil de kunne bruges, var helt ligeglad med. Det er en skammelig opførsel fra borgmesterens side. Først at trække sig ud af lejemål, for derefter at  ville bestemme, hvad de skal bruges til.

Artiklen fortsætter under annoncen

De argumenter som er blevet fremført, er om fare for ghettodannelser. Hallo, vi snakker om mindre en 1 procent asylanter i forhold til Nordborgs størrelse. De kunne spredes over flere afdelinger, så jeg tvivler på, at de rent faktisk bliver lagt mærke til.

Også huspriserne bliver vendt, de kommer jo til at styrtdykke. Hmm, jeg tvivler på, at de kan komme længere ned, og med 7% indvandrere og efterkommere i Nordborg, mens det i gennemsnit er 11% i kommunen, burde huspriserne i Nordborg så ikke ligge højere end i resten af kommunen, hvis den teori skulle holde vand?

Artiklen fortsætter under annoncen

Desuden kommer de sædvanlige kommentarer, om at flygtninge skal hjælpes i nærområderne, og vi skal passe på de ældre og svage, frem for at redde verden. Det kan vi kun blive helt enige om, men det er landspolitisk, og ikke kommunalpolitik. Vi kan ikke ændre ved de tilstande ved at tage nej-hatten på her i kommunen.

Tilgengæld kan jeg se rigtig mange fordele ved, at der igen kom lys i vinduerne på Nordals, og  jeg glæder mig til at borgmesteren tager kontakt, så vi kan få en saglig dialog om, hvordan vi i fællesskab for vendt dette til alles fordel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man kan jo håbe på, at de nye tilflyttere ville hjælpe Eigil og Grete med at holde Storegade, for det er åbenbart ikke en kommunal opgave. Og man kunne håbe, at hullerne i vejene heroppe bliver lappet inden flyttebilerne kører i stykker halvvejs. Jeg ser frem til, at vi kan rulle den røde løber ud og byde tilflytterne velkommen på Nordals.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...