Læserindlæg: Bedre normeringer og øget trivsel i folkeskolen

1. februar 2021 Sønderborg

Byrådsmedlem Didde Lauritzen, Socialdemokratiet, skriver:

Der er mange spændende punkter på børne-og uddannelsesudvalgets dagsorden på onsdag

Udmøntning af de fem millioner kroner, som Byrådet satte af med det seneste budget, til øget trivselsindsats i folkeskolen og til en styrket vejledning og indsats i overgangen fra folkeskole til ungdomsuddannelse, skal ud og ‘arbejde’…

Og så skal vi tage stilling til udmøntning af pengene fra aftalen om minimumsnormeringer. Jeg glæder mig over en regering og dens støttepartier, som tager ansvar for vores børns fremtid og sikrer penge til mere personale i vores daginstitutioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er mange måder at regne normeringer på, men uagtet, hvilken metode man benytter, så står vi på et solidt udgangspunkt i Sønderborg Kommune og er allerede et godt stykke længere end de mål, regeringen har sat for minimumsnormeringerne.

Ifølge nye tal fra KL placerer vi os faktisk blandt de 10 kommuner i landet med de højeste normeringer. Det er glædeligt – og nu får vi muligheden for at løfte dem endnu mere, ligesom det giver os muligheden for, at prioritere en ekstra indsats i institutioner, hvor det er påkrævet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi ser allerede nu en øget søgning blandt børnefamilier som har fået øjnene op for Sønderborg Kommune. Og med ovenstående tiltag er jeg sikker på, at den søgning bliver endnu større.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Sport, Sønderborg

Hans Natorp fra Sønderborg i spidsen for Danmarks Idrætsforbund

19. juni 2021 Sport

Ved Danmarks Idrætsforbunds årsmøde blev Hans Natorp valgt til ny formand ved et kampvalg, hvor han fik 76 stemmer, mens 71 stemte på modstanderen, Thomas Bach. ”Jeg glæder mig til at tage DIF ud på en modig og visionær rejse, hvor vi hele tiden udfordrer og udvikler vores organisation med en ambition om fremskridt, mangfoldighed, […]

Læs mere...