Læserindlæg: Betragtninger over Kommunalvalget 2017

20. november 2017 KV2017

Vælger Alan Strandbygaard, Volluerup, skriver:

Når man sidder på sidelinjen og betragter den politiske arena i Sønderborg kommune, så kan man ikke lade være med at fundere lidt over slutresultatet. Jeg har gjort mig nogle betragtninger.

Jeg kan ikke forestille mig, at socialdemokraterne vil indgå i en konstituering uden at have borgmesterposten, og slet ikke en sammensætning af Socialdemokratiet, Venstre og Slesvigsk Parti.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørgen Mads Clausen bakker Stephan Kleinschmidt op i hans borgmesterdrømme. Dette må være ensbetydende med et farvel til Peter Hansen i kommunalpolitik.

Man må sige, at dette er en overraskelse, hvad årsagen så end er.

Stephan Kleinschmidts mulighed for at opnå borgmesterposten er jo betydelig mindre uden Venstre. Han er jo pint til at bejle til både Venstre og DF, for at realisere sin drøm.

Til gengæld siger Stephan Kleinschmidt, at han ikke vil have borgmesterposten, såfremt det er Dansk Folkeparti, der skal levere de afgørende stemmer.

Fælleslistens sidste optræden

Han må dermed håbe på støtte fra de Konservative eller Fælleslisten, hvis ikke Venstre henter et mandat mere.
Da det bliver muligvis sidste gang, at vi ser Fælleslisten i byrådet, er de måske desperate nok til at sælge ud af arvesølvet?

Min konklusion er, at enten må Stephan Kleinschmidt bide i det sure æble, og blive borgerlig borgmester ved hjælp af Dansk Folkepartis stemmer sammen med Venstres ødelæggende sparekrav – eller også fortsætter det brede samarbejde mellem Konservative, Fælleslisten, Slesvigsk Parti, Socialdemokratiet og Enhedslisten.

Her er der i forvejen bygget et solidt samarbejde op mellem rød og blå side.

Vel med vægt på den blå side, hvis man regner Socialdemokraterne for et centrumparti. Men stadig et godt og velfungerende fundament i mine øjne.

Danfoss-støtte

At Jørgen Mads Clausen giver sin støtte til Stephan Kleinschmidt er ikke ensbetydende med at udfaldet bliver enkelt.

Jeg tror Jørgen Mads Clausen har taget skeen i den anden hånd, fordi Venstre ikke selv kan finde ud af at glatte trøjen.

Måske skal man se det, som det er: Et forsøg på, at opnå et borgerlig styre i Sønderborg.

Det tror jeg.

Politik er jo i sidste ende et maskespil.

En ting kan vi med sikkerhed udlede af dette: Der er ikke ro i geledderne i den blå side. Dette er i og for sig ikke noget nyt, da der jo har været en ret markant meningsudveksling mellem enkelte af partier via medierne.

Men hvad vil resultatet blive af en sådan sammensætning?

En stemme på Stephan Kleinschmidt er en stemme på et styre, der ikke bygger bro. Altså er det i realiteten en stemme på Venstres valgprogram, der er formet uden sammenhæng til de beslutninger, de har indgået med deres stemmer i udvalgene, og Dansk Folkepartis få markeringer omkring ældrepleje og fremmedsprogsundervisning i folkeskolerne.

Hvor er Sønderborg i alt det?

Det i mine øjne for svævende. Jeg har svært ved at se hvor Sønderborg er henne i dette?

Hvor er visionerne og den gode og velbryggede kaffe vi alle foretrækker?

Jeg har det en anelse dårligt ved, at skulle se Stephan Kleinschmidt sole sig ved kulturelle arrangementer, mens Venstre kører butikken.

Det vi å vil opleve, er ødelæggende besparelser for en by i rigtig god vækst.

Åh ja, og så naturligvis skattelettelser.

Det er der vist ikke noget nyt i.

Men har vi virkelig brug for det?

Hvis jeg sætter mit kryds ved Stephan Kleinschmidt og Slesvigsk Parti, så stemmer jeg jo i virkeligheden på Venstre.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk