Debatindlæg: Borgerne har brug for Liberal Borgerliste

31. december 2021 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver:

Så blev det endelig offentlig gjort, Liberal Borgerliste er nu i Sønderborg ‘LB-Sønderborg’, det er på tide at de liberale værdier igen skal på banen. Partiet er udsprunget fra Liberal Alliance, og det ses også i vores værdier og økonomisk politi.

I den forbindelse bliver jeg nu spurgt om, er der ikke rigeligt med partier, og vil vi overhovedet noget andet??

Svaret burde jo være Jo, og egentlig ikke, men sådan er det bare ikke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er der ikke partier nok?

Desværre nej, der er rigeligt af de samme partier i Sønderborg, se bare det nye byråd, 31 politikere stemmer enigt om den samme gamle vej, ingen har turdet rejse sig, og sige – stop.

Hvad skal stoppes?

Det økonomiske fråds, vil ingen ende tage og i 2014 hævede byrådet skatten med 93 millioner kroner – hvor er de penge?

Skolerne er ikke blevet meget bedre, plejehjemmene er stadig voldsomt udfordret og sådan kan man blive ved… Det eneste der er blevet mere af, er på administrationsgangene, selv borgerservice har vores politikere skåret i småstykker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Okay så vil Liberal Borgerliste så ikke bare det samme?

Nej, vi vil forandring, vi vil ordenlighed, og der skal respekt om borgernes penge.

Disse punkter skal der rettes op på:

Ældreplejen

Der skal ordenlighed ind i sektoren, så de ældre kan leve den sidste tid på en værdig måde. Det er på tide at vi tænker plejehjem på en ny måde, så vi sikrer at brugerne bliver behandlet ordentligt, og for en overskuelig betaling. Liberal Borgerliste vil sætte plejesektoren fri, og sikre at pengene følger borgerne, så de dermed blot kan flytte, hvis de ikke føler sig tilpas der, hvor de bor. De ældre borgere skal behandles, som om de er kunder og ikke patienter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skolerne

Der skal ordentlighed i skolerne, her menes, at vi skal sikre at eksempelvis indeklima skal op på normalt niveau, så børnenes indlæring forbedres – husk de er vores fremtid.

Økonomi

Sønderborg økonomi går en spændende tid i møde, hvor der skal spares alle vegne, desværre altid i kernevelfærden og altid der, hvor man får mindst for besparelserne. I 2014 hævede man skatten med 93 millioner for at sikre kommunens økonomi i fremtiden, men hvor er de penge nu? De penge skal findes igen, så de kan komme tilbage i borgernes lommer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen skal stoppe med at bruge penge på prestigeprojekter og på unødige rejser, som ikke tjener borgernes interesse.

Hermed kan man se, at der er kæmpe forskel på de andre partier. Man kan kalde os borgernes vagthunde overfor borgernes penge og troværdighed.

Derfor vil man heller ikke se os, gå i samarbejde med vores nuværende borgmester, vores politik er vigtigere end poster.

Hermed ønsker Liberal Borgerliste Sønderborg alle et rigtig godt godt nytår.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. juni 2023 Sønderborg, Debat

Debat: Avnbøløsten-borgerne holder Venstres byrådsgruppe op på vindmølle-løfter

3. juni 2023 Sønderborg

I onsdags var der mødt adskillige mennesker fra Avnbøløsten op ved Rådhuset, hvor de demonstrerede imod Byrådets planer om, der skal stilles vindmøller op i deres lokalområde. I Byrådssalen fik de lov til at stille et spørgsmål til Byrådet – og spurgte om Venstre og Socialdemokratiet havde tænkt sig at holde deres løfter. Svaret de […]

Læs mere...