Læserindlæg: Borgmesteren gamler med borgernes penge

10. august 2014 Debat

Byrådsmedlem Petter Astrup, Venstre, skriver:

Onsdag havde vi fra Venstre indkaldt til ekstraordinært byrådsmøde, da et flertal, bestående af Socialdemokraterne, Slesvigske Parti, Fælleslisten og Enhedslisten ville benytte den tomme kaserne til flygtningecenter – en beslutning vi i Venstre ikke var begejstrede for.

Petter Astrup mener, at asylcentret kan blive virkeligt dyrt.

Petter Astrup mener, at asylcentret kan blive virkeligt dyrt.

For det første ligger bygningerne i centrum af Sønderborg og derfor vil det medføre et stort pres på byen – ikke mindst byens natteliv, og for det andet ligger bygningerne ved havnen, hvor kommunen er i gang med et af sine fyrtårne, nemlig hele havneprojektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et havneprojekt der ikke kan realiseres uden investorer udefra – investorer der risikere at vende tommelfingeren nedad når de hører, at der er et asylcenter med 3-400 udlændinge som nærmeste nabo.


Venstre ville til en hver tid være med til at finde andre egnede bygninger i kommunen, gerne flere steder, da vi mener at det for en kommune som Sønderborg er bedst hvis flygtningen spredes i mindre grupper.


Det er grunden til at vi havde indkaldt til et ekstraordinært byrådsmøde med ét punkt på dagsordenen, nemlig at der udstedes et §14 forbud, så byrådet kan få lavet en ny lokalplan og som giver byrådet bedre handlefrihed.

Artiklen fortsætter under annoncen

En god mulighed for at vi kunne undgå at få asylcenter i kasernebygningerne.


Flertalsgruppens forsvar på byrådsmødet var stort set kun, at vi skal stå ved vores humanitære ansvar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her vil jeg slå en ting fast: Venstre vil til en hver tid stå ved sit humanitære ansvar og hjælpe flygtninge der har behov for det.


Desværre blev vores forslag stemt ned af flertalsgruppen uden Konservativt Folkeparti, der som de eneste kunne se fornuften i Venstres forslag.

Artiklen fortsætter under annoncen

I stedet stemte flertalsgruppen, igen uden Konservativt Folkeparti, for borgmesterens forslag om, at kommunen køber kasernen med en skrivelse fra Udlændingestyrelsen, som lover at asylcenteret er lukket den 1.

Artiklen fortsætter under annoncen

januar 2016 – vi må så håbe at skrivelsen er det papir værd det er skrevet på.


Tilsagnet om køb af kasernen, uden at have en fast pris, betyder, at man har givet forsvarsministeriet rigtig gode kort på hånden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og hvem er det så nu, der bestemmer, hvad kasernen skal koste?

Det er i den grad, at gamble med vores skattekroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. april 2021 Uddannelse, Sønderborg

Økonomiudvalget skal se på hvordan flere uddannelser trækkes til Sønderborg

18. april 2021 Uddannelse

Der er igennem flere år arbejdet på at få flere uddannelser til kommunen og det er sket igennem forskellige råd og udvalg og i tæt dialog med områdets uddannelsesinstitutioner og virksomheder. I 2021 er der i den politiske debat i Folketinget og regeringen sat fokus på, at der skal være flere uddannelsespladser regionalt og lokalt […]

Læs mere...