Læserindlæg: Borgmesteren gamler med borgernes penge

10. august 2014 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådsmedlem Petter Astrup, Venstre, skriver:

Onsdag havde vi fra Venstre indkaldt til ekstraordinært byrådsmøde, da et flertal, bestående af Socialdemokraterne, Slesvigske Parti, Fælleslisten og Enhedslisten ville benytte den tomme kaserne til flygtningecenter – en beslutning vi i Venstre ikke var begejstrede for.

Petter Astrup mener, at asylcentret kan blive virkeligt dyrt.

Petter Astrup mener, at asylcentret kan blive virkeligt dyrt.

Artiklen fortsætter under annoncen

For det første ligger bygningerne i centrum af Sønderborg og derfor vil det medføre et stort pres på byen – ikke mindst byens natteliv, og for det andet ligger bygningerne ved havnen, hvor kommunen er i gang med et af sine fyrtårne, nemlig hele havneprojektet.

Et havneprojekt der ikke kan realiseres uden investorer udefra – investorer der risikere at vende tommelfingeren nedad når de hører, at der er et asylcenter med 3-400 udlændinge som nærmeste nabo.

Artiklen fortsætter under annoncen


Venstre ville til en hver tid være med til at finde andre egnede bygninger i kommunen, gerne flere steder, da vi mener at det for en kommune som Sønderborg er bedst hvis flygtningen spredes i mindre grupper.


Det er grunden til at vi havde indkaldt til et ekstraordinært byrådsmøde med ét punkt på dagsordenen, nemlig at der udstedes et §14 forbud, så byrådet kan få lavet en ny lokalplan og som giver byrådet bedre handlefrihed. En god mulighed for at vi kunne undgå at få asylcenter i kasernebygningerne.

Artiklen fortsætter under annoncen


Flertalsgruppens forsvar på byrådsmødet var stort set kun, at vi skal stå ved vores humanitære ansvar. Her vil jeg slå en ting fast: Venstre vil til en hver tid stå ved sit humanitære ansvar og hjælpe flygtninge der har behov for det.


Desværre blev vores forslag stemt ned af flertalsgruppen uden Konservativt Folkeparti, der som de eneste kunne se fornuften i Venstres forslag. I stedet stemte flertalsgruppen, igen uden Konservativt Folkeparti, for borgmesterens forslag om, at kommunen køber kasernen med en skrivelse fra Udlændingestyrelsen, som lover at asylcenteret er lukket den 1. januar 2016 – vi må så håbe at skrivelsen er det papir værd det er skrevet på.

Artiklen fortsætter under annoncen


Tilsagnet om køb af kasernen, uden at have en fast pris, betyder, at man har givet forsvarsministeriet rigtig gode kort på hånden. Og hvem er det så nu, der bestemmer, hvad kasernen skal koste?

Det er i den grad, at gamble med vores skattekroner.

19. april 2024 112, Sydals

Madlavning var årsagen til den voldsomme brand

19. april 2024 112

Torsdag var der brand i et rækkehus på Midthave i Lysabild. “Da vi kom derud fra branden gået gennem taget og der var også ild i taget i nabohuset”, sagde Beredskab Sønderborgs indsatsleder, Jan-Erik Rasmussen, til SønderborgNYT. Politiet har fundet årsagen til branden. “Det ser ud til, at der har været gang i noget madlavning. […]

Læs mere...