Læserindlæg: Breckling takker for musikken ved Nova Datas Sommerfest

2. august 2020 Sønderborg

Allan Breckling, Sønderborg, skriver:

I 1974 optrådte den irske sanger John O’Driscoll for første gang i Danmark – på Sønderborghus – og honoraret dengang var en kasse bajere og 200 kroner. De tider er definitivt afsluttet i dag. For sikke en udvikling der er sket igennem årene for den tilflyttende irlænder fra Cork. Og heldigvis tog han sin stemme med fra den ene grønne ø til den anden – til Als.

Det har man haft stor glæde af i området i flere år nu – og også i resten af landet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som årene er gået har han også været medproducent på to drengebørn – Brian og Thomas – som i dag er gået hen og blevet voksne – men som  også har arvet deres fars musikalitet og glæde ved irsk/engelsk folkenusik og visekunst.

Det er så blevet til DowbTown Dynt – et herligt navn og bestemt ikke uden lune og selvironi.

Kenan Hansen fra Nova Data havde inviteret til folkefest på Bryggertorvet i anledning sit 25 års jubilæum og dermed DownTown Dynt som hovednavn. Og med det pragtfulde vejr mødte folk op – og det i alle aldre med smil og glade øjne – og det var mange, rigtig mange.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der gik ikke lang tid efter at stamfaderen, John O Driscoll, satte gang i koncerten før publikum overgav sig til de tre musikere.  Far og sønner.  Og det overraskede nu ikke, at de sandelig også formåede at tryllebinde publikum med de lidt triste ballader om svigtet venskab og kærlighed – som John O’Driscoll med sikkerhed og sin fremragende stemme krydrede den livsglade folkemusik med.  Der blev så stille og pladsen, man kunne ikke engang høre fadøls-anlægget sprutte ved Føtex.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var dejligt at se at den yngste søn, Thomas, der før har været lidt tilbagetrukket, er kommet mere frem på linie med sin bror Brian – og når de så sang trestemmigt fik man jo nærmest kuldegysninger. Det var og blev et levende og meget lyttende publikum på Bryggertorvet.

Det var en ægte og dejlig folkefest – hvor gademusikanten ‘Charlie’ lagde op til og sluttede festen og det var lidt af en uriaspost- efter de fremragende og aldrig svigtende Downtown Dynt.

Sikke en dejlig dag det blev for de musikalske venner, som der jo er mange mange af her i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og så gik man hjem – med glæde i sindet og klappede indvendigt over det smukke. arrangement!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 Sport, Gråsten

Knæk Cancer-stævne i Gråsten Rideklub

23. oktober 2021 Sport

Lørdag var der hele 76 ryttere til start i Gråsten Rideklubs Knæk Cancer-stævne, hvor hele overskuddet bliver sendt videre til Knæk Cancer. “Og når vi holder et Knæk Cancer-stævne, så er det for fordi, det føles naturligt for os, Jeg har selv været ramt af kræft og lige nu er der to andre fra klubben, […]

Læs mere...