Læserindlæg: En god folkeskole kan blive endnu bedre

20. juni 2013 Debat

Borgmesterkandidat Erik Lauritzen, Socialdemokraterne, skriver:

Hurra!

Med eller uden de konservatives hjælp er folkeskolereformen på plads og fra august 2014 får skolen et løft på mange områder.

Flere timer i de grundlæggende fag, tidligere sprogundervisning, it og endnu dygtigere lærere, der i samarbejde med pædagoger i helhedsskolen får bedre tid til at tage sig af det dyrebareste vi har: Vores børn.

Sideløbende er der indgået en økonomiaftale mellem kommunerne og Finansminister Corydon.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også et godt stykke arbejde, hvor finansministeren viser forståelse for, at kommunerne har brug for lidt luft i økonomien og at der skal være penge til bl.a skolereformen.

Så vi kan i Sønderborg – med ro i sinde – gå i gang med at forberede implementering af de mange gode elementer i skolereformen.

Og vi kan gå i gang allerede i efteråret.

Der er 14 mio kr tilovers af de ubrugte lønmidler fra lærerkonflikten.

Flertallet –i dette tilfælde Socialdemokraterne og Fælleslisten – har fulgt princippet om at lægge pengene ned i kassen, men foreslår samtidig at Børn- og Uddannelsesudvalget går i gang med at planlægge en hurtig implementering af elementer i folkeskoleloven.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi er så klar til løbende at frigive bevillinger af de 14 mio. Det kan være indretning af lokaler,  it og en rigtig god planlægning.

Personligt mener jeg, man kunne bruge en del af pengene til at gå i gang med lektiehjælpen, men også skoleledernes,  lærernes, og pædagogernes efteruddannelse, som er en væsentlig forudsætning for det, som det hele handler om: Dygtigere og gladere børn!

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Sport, Sydals

78 ryttere kæmper om medaljerne i Ulkebøl-Hørup Ringridning

26. juni 2022 Sport

Der er 78 ryttere, som dyster i Ulkebøl-Hørup Ringridning, der foregår på pladsen foran Hotel Baltic i Høruphav  – og antallet kalder formanden for fint. ”78 ryttere er fint, fordi det betyder, vi kun har mistet 22 siden Corona stoppede os”, siger formand Bent Christensen til SønderborgNYT. Han fortæller, det er hans første år som […]

Læs mere...