Læserindlæg fra SF: Hvilken glæde har de handicappede af Tour de France?

16. september 2019 Sønderborg

Jørgen Jørgensen, SF, skriver: 

40 millioner kroner skal Sønderborg spare på de kommunale budgetter næste år, forlyder det. Det er voldsomt. Det får store konsekvenser for det lokale velfærdsniveau og vil komme til at gå ud over de mennesker, der har allermest behov. Børnene, de ældre og de handicappede. Nu da SF ikke er repræsenteret i byrådet, havde jeg sat min lid til at Socialdemokratiet ville holde den sociale fane højt.

Men ak, allerede nu kan vi læse, at der skal ske yderlig besparelse på botilbuddene til de psykiske handikappede, lige som der er sket begrænsninger på de fysisk handicappedes muligheder for ledsagelse til deltagelse i samfundslivet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er enormt udfordret på det sociale område. Udgifterne bliver ved at stige”, lyder det fra Preben Storm, formand for Social- og Seniorudvalget. Men det vidste han vel også, da han med en håndbevægelse gav 20 millioner kroner til profitvirksomheden Tour de France. Det er så hans politiske prioriteringer. Men trist er det.

Næsten om muligt værre er det med formanden for Sundhedsudvalget, Helge Larsen, der selv er cykelentusiast. Han mener det er en win-win situation:

”For hvis vi kan få flere børn og voksne til at cykle på grund af Tour de France, har vi vundet rigtig meget på folkesundheden”, forklarer han. Samtidig med han skal spare på sundhedsbudgettet til børn og unge for at finansiere afslutningen på et cykelløb. Det er noget ”Komiske Ali” over vanviddet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvor mange gratis børnecykler kan man få for 20 millioner kroner?

Hvor mange ledsagertimer til de handicappede?

Hvor mange hjemmehjælpstimer til de ældre?

Hvor mange undervisningstimer til børnene?

Svarene er mange.

Men disse borgere er ikke med i feltet og udbrydergruppens kamp om den gule førertrøje.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 Nordborg, Frivillige

Et ægtepar fra Nordborg og Frelsens Hær fik Brobyggerprisen

22. oktober 2021 Nordborg

Integrationsrådet overrakte torsdag ’Brobyggerprisen 2021’ til ægteparret Poul og Britt Sørensen fra Nordborg samt Frelsens Hær i Sønderborg. ”Brobyggerprisen er vigtig. Når vi hvert år i Integrationsrådet hædrer personer, virksomheder eller organisationer, så er det med det for øje at få sat et positivt fokus på det mangfoldige arbejde, der foregår hele tiden og som […]

Læs mere...