Læserindlæg: Har Carl Holst fået solstik

30. juli 2014 Debat

Regionsmedlem Vibeke Syppli Enrum, Enhedslisten, skriver:

Nogen stor overraskelse er det ikke. At Carl Holst nu vil være folketingsmedlem og dermed vil forlade posten som formand for Regionsrådet. Godt nok sagde han det modsatte før regionsvalget i november – men det er jo ikke forbudt at skifte standpunkt. Men kommer nogen i den sammenhæng til at tænke på Venstres evindelige snak om SR-regeringens løftebrud, så er det ikke så mærkeligt.

Carl Holst dropper regionen, hvis vælgerne sender ham til Christiansborg.

Carl Holst dropper regionen, hvis vælgerne sender ham til Christiansborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Carl Holst siger, at hans børn nu er blevet ældre, så han bedre kan være i København i lange perioder. Ja da, de er blevet hele otte måneder ældre. Og vil være cirka halvandet år ældre – hvis næste folketingsvalg først kommer i sidste øjeblik.

Carl Holst siger også, at han godt kan forlade Regionsrådet, fordi: “Modsat tidligere er der fuld enighed om tingene i regionsrådet, så jeg” (Carl Holst altså) “er overbevist om, at tiltagene bliver fulgt til dørs” – selv om han ikke er med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sig mig, har Carl Holst det svært her i sommervarmen? “Fuld enighed”. Der er ikke fuld enighed i Regionsrådet. Enhedslisten er sandelig ganske uenig i meget, besparelserne på sygehusene f.eks., hvor der hvert år skal spares to procent. Noget, som tvinger de ansatte til at løbe stærkere. Dem, der ikke bliver fyret altså.

Eller det såkaldte supersygehus i Odense, som Carl Holst stadig mener, bliver super. Det gør det næppe med de penge, der er til det.

Eller den dårlige bemanding – og følgende dårlige arbejdsforhold – for de ansatte i psykiatrien. Noget, som går hårdt ud over de psykiatriske patienter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eller…. Der er masser af andre ting, som der absolut ikke er “fuld enighed” om. Så jo, Carl Holst må have det svært i varmen.

Men noget har vi været enige om – som de religionsneutrale rum på sygehusene eller markeringen af Dybbøl bl.a. med “Det, hvorom der ikke kan tales – 1864@2014”.

Carl Holst har været en stærk regionsrådsformand, for stærk.

Men måske kan vi stadigvæk nå at opfylde nogle af de ting, vi er enige om som sikring af arbejdspladser på det lukningstruede Danish Crown slagteri i Faaborg? Det kan f.eks. ske ved at omlægge til økologisk produktion. Vi kan satse på øko-svinekød, som kan eksporteres til en langt højere pris. Det vil både sikre danske job og gladere grise!

Artiklen fortsætter under annoncen

Men god tur til Christiansborg, Carl Holst.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2021 Broager, Samfund

Foreningen Broagerland 3.0 er blevet til virkelighed

27. september 2021 Broager

Med stiftelsen af Foreningen Broagerland 3.0 forleden, kom vi et stort skridt nærmere en realisering af projektet. Sikken et fremmøde og sikken en interesse for projektet, knap 50 personer mødte op, skriver initiativtagerne. Der var endda et par familier fra Flensburg-området som deltog. De havde fået kendskab til projektet ved et arrangement hos Sønderborg Tilflytterservice. […]

Læs mere...

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49