Læserindlæg: Har KL vredet armen rundt på Sønderborg?

8. august 2014 Debat

Folketingskandidat for SF Sønderborg, Dennis Ørsted Petersen skriver:

Det var enormt glædeligt da Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen for nyligt kommenterede på et indlæg, jeg havde skrevet til Sønderborg Nyt, omkring en ung kvinde, der var blevet tilkendt 200.000 kr. i erstatning efter hendes uddannelsesforløb som kontorelev var blevet afbrudt pga. barsel.  Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2013/07/sf.jpg”>sf

Borgmesteren pointerede endda, at man allerede i efteråret havde truffet beslutning om, at man i fremtiden ikke ville følge KLs vejledning på området. Endvidere skriver borgmesteren:
“Sønderborg kommune skal være et godt sted at bo og leve. Vi vil gerne at unge mennesker uddanner sig og vi vil gerne at unge mennesker sætter børn i verden. Sønderborg kommune er en god læreplads, – det har vi bevis på – hvilket også indebærer tryghed i uddannelsesforløbet for alle.”
Derfor undrer det mig, hvorfor man den 29. juli kunne læse, at dommen fra tvistighedsnævnet nu var blevet anket af Sønderborg, København og Lyngby Kommune.
Min holdning er, at Sønderborg Kommune ikke skal bidrage til, at afgørelsen på dette vigtige område trækkes i langdrag, blot fordi KL har besluttet sig for at læse erhvervsuddannelsesloven på en noget alternativ måde.
Det ville være rart, hvis borgmesteren kunne bidrage med lidt indsigt i, hvorfor han øjensynligt har ombestemt sig på ganske kort tid.
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk