Debatindlæg: Kommune og ProjectZero skal lære af biogas-sagen i Kværs

15. december 2021 Gråsten

Søren Østergaard, Fælleslisten, skriver:

Kjeld Stærk fra Venstre er kritisk overfor udviklingen omkring biogasanlægget i Kværs, og jeg nok må give ham ret. Ikke i hvorvidt der i det faktuelle forløb er sket fejl, for jeg har ikke en kinamands chance for at finde hoved eller hale på, hvad der gik galt i Kværs.

Jeg kan kun konstatere, at det gik galt i forhold til borgerne – rigtig galt. Det udviklede sig i en retning, hvor borgerne føler sig både overhørt og misinformeret. Omvendt mener kommune og forvaltning, at alle regler er overholdt, hvilket de sikkert også er. Og alligevel gik det galt – helt galt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fortællingen fra Kværs skal vi spidse ører til overalt i kommunen, for fremadrettet må noget sådant ikke ske. Hverken i forbindelse med ProjectZero, andre klimaprojekter for den sags skyld ingen projekter.

Når jeg specielt nævner ProjectZero og den klimamæssige udvikling, er det fordi der vil komme flere projekter der relaterer sig til dette.

Sønderborg vil som bekendt være førende på det grønne område,og finder vi ikke nøglen til at inddrage borgerne, får kommunen og ProjectZero dem som modspillere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi risikerer at komme til at skubbe en pukkel af utilfredse borgere, indsigelser og klager foran os. Til skade for både projekterne og borgerne.

Det må kunne lade sig gøre at finde en fremtidig samarbejdsform, der går videre end love og regler. Et samarbejde hvor man ikke bare gør det man skal, men hvor man løber en ekstra meter for at forventningsafstemme og orientere i så vidt et omfang, at ingen føler sig kørt over.

Ikke alle kan få deres vilje, og en gang imellem må det individuelle bøje sig for almenvellet. Men så skal det ske på et oplyst grundlag og med al mulig respekt og hensyntagen til den enkelte berørte borger.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk