Læserindlæg: Kommunens indsats for ledige er ikke prangende

1. maj 2019 Sønderborg

Tommy Jensen, Vollerup, skriver:

I februar var Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalgets formand, socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen  samt Daniel Staugaard fra Venstre, der er med i samme udvalg ude i dagspressen med nærmest skamros af Jobcentrets fortræffeligheder i forbindelse refusioner og mindreforbrug på overførselsudgifterne, der ”reddede” kommunens årsregnskab fra total kaos ifølge kommunen selv.

Beskæftigelsesministeriet/Jobindsats har netop offentliggjort den halvårlige benchmarking af kommunernes jobindsats for landets kommuner fsa. kommunernes evne til at få de bruttoledige og modtagere af visse typer overførselsydelser i arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når det kommer til de bruttoledige indtager Sønderborg Kommune en 52. plads på landsplan med 75 personer fra oktober 2017-oktober 2018, hvilket ligger noget fra kommunens egne tal, som var oplyst til 101!

Det er ikke prangende!

Når det kommer til at skaffe overførselsmodtagerne i arbejde har Sønderborg Kommune en chokerende lav performance, da man indtager en lidet flatterende 3. plads på landsplan, dette vel at mærke fra bunden; ligesom man ubetinget er Region Syddanmarks dårligst placerede med en klar 1. plads fra den forkerte ende!

Artiklen fortsætter under annoncen

For ordens skyld skal anføres at ministeriets opgørelse dækker over en etårs-periode, der falder tre uger før kommunes opgørelsesperiode.

Se hele analysen og pressemeddelelsen fra 30-04-2019 på ministeriets website samt ”metodenotat” HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...