Læserindlæg: Konservative kommer med input til sundhedsområdet

5. januar 2023 Nordborg

Henrik Nielsen, Konservative, skriver:

Sønderborg Kommune har valgt at sende færdiggørelsen af sundhedsområdet i høringssvar og det giver os uden for byrådet mulighed for at give vores besyv med. Det skal kommunen have tak for, og den bold griber vi gerne.

Men når man gennemlæser udspilet, så begynder tingende at blive svære, for hvor er økonomien henne?

Når man ser på kommunens situation, så spares der på rigtig mange områder, for ikke at sige næsten overalt. Derfor burde man som minimum kunne forlange, at i sådan et stort udspil så er økonomien taget med i betragtning, og den kan jeg ikke finde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som sådan er udspillet interessant, men der er nogle mangler, samt nogle ting som ikke helt giver mening.

Man lægger op til, at der skal bruges mange penge på eksempelvis alkoholbekæmpelse – uden dog at der sættes økonomisktal på. Ser man på, hvordan dette område har set ud de seneste 10 år, så er tallene for nedadgående, og går dermed allerede nu i den rigtige retning. Betyder det, at vi Konservative ikke mener, at alkohol er et sundhedsskadeligt problem? Nej selvfølgelig ikke, men måske vi skulle have fokus der, hvor tingende ikke er så gode.

Artiklen fortsætter under annoncen

Har vi for eksempel styr på ældreplejen? For det område er da et kæmpe sundhedsområde, både via personalet, men så sandelig også beboerne.

Der er stadig i dag store problemer med maden til borgerne. Maden bliver ikke tilberedt samme dag, men bliver tilberedt så den på den pågældende dag blot skal varmes, uden følelser og kærlighed til beboerne.

Det har den virkning, at borgerne risikerer ikke at spise maden, og dermed får den borger ikke den føde og ernæring vedkommende bør have.

Artiklen fortsætter under annoncen

Laves der en undersøgelse af, om beboerne er tilfredse, så kan man ikke stole på svaret, for den ældregeneration vil næsten altid sige ja til den undersøgelse i taknemlighed, så svaret af sådan en undersøgelse er for mig – ubrugeligt.

Derfor burde man i min optik undlade eksempelvis alkohol i sundhedsprogrammet, og indføre borgernes trivsel i stedet for. Det giver for mig at se langt mere på den lange bane, fordi vi ikke nødvendigvis behøver at nøjes med de ældre, men kan inkludere familier også, da familier er et helt kapitel i sig selv, også i sundhedsområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så igen tak til kommunen for denne mulighed, jeg håber inderligt, at I tager vores forslag til jer.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. februar 2023 Gråsten, Uddannelse

Endnu et hold produktionsledere og agraøkonomer flyver fra landbrugsskolen

9. februar 2023 Gråsten

Endnu et hold produktionsledere og et hold agrarøkonomer er dimitteret fra Gråsten Landbrugsskole, og det blev markeret ved en dimissionsfest på skolen. Ved festen var der hæder til de nyuddannede produktionsledere og agrarøkonomer, og desuden var der uddeling af fire legater fra Grænsefonden, som arbejder for styrkelse og udvikling af danskheden i grænseegnene. Simon Faber […]

Læs mere...