Læserindlæg: Konservative roser kommunens erhvervsklima

11. september 2019 Sønderborg

Søren Tylvad Andersen, Konservative, skriver:

I Dansk Industris årlige opgørelse over erhvervsklimaet i danske kommuner er Sønderborg Kommune i år rykket yderligere 14 pladser frem til en pladering som nummer 28. Det er især godt taget i betragtning af, at vi så sent som 2015 lå på plads 96!

Den store fremgang skyldes en målrettet indsats for forbedring af erhvervsklimaet med oprettelsen af Erhvervsservice, kortere sagsbehandlingstider, fjernelse af dækningsafgiften mv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange af tiltagene blev startet under det dengang konservativt ledede erhvervsudvalg. Fra Konservativ side var vi klar over at situationen var helt uholdbar, og vi fik gjort det til en topprioritet at forbedre erhvervsklimaet.

Erhvervsklimaet er meget vigtigt for vores mulighed for at skaffe arbejdspladser, skatteindtægter og liv til vores kommune. Derfor skal vi blive ved med at arbejde for forbedringer. Det største forbedringspotentiale er inden for brugen af private leverandører/udlicitering.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her ligger vi i den tunge ende med plads 62.

Det er både udbudsprocessen og mængden af udliciteringer som kan forbedres.

Erfaringen fra andre kommuner er at udliciteringer kan give betydelige besparelser og give private virksomheder mulighed for at vokse frem.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 Kultur, Gråsten

Brecklings Bogcafé: Halvdelen af billetterne til Jussi Adler Olsen er solgt

Foto: Robin Skjoldborg
24. oktober 2021 Kultur

Noget tyder på, at det blive sidste gang man kan møde krimikongen Jussi Adler-Olsen i det sønderjyske, siger Allan Breckling, som er vært i Brecklings Bogcafé, som har valgt Gråsten – det lille kongerige – til at få besøg af den verdensberømte forfatter torsdag den 18. november klokken 19.00. Rammen bliver Ahlmannsparkens BHJ-sal. “På 10 […]

Læs mere...