Læserindlæg: Konservative roser kommunens erhvervsklima

11. september 2019 Sønderborg

Søren Tylvad Andersen, Konservative, skriver:

I Dansk Industris årlige opgørelse over erhvervsklimaet i danske kommuner er Sønderborg Kommune i år rykket yderligere 14 pladser frem til en pladering som nummer 28. Det er især godt taget i betragtning af, at vi så sent som 2015 lå på plads 96!

Den store fremgang skyldes en målrettet indsats for forbedring af erhvervsklimaet med oprettelsen af Erhvervsservice, kortere sagsbehandlingstider, fjernelse af dækningsafgiften mv.

Mange af tiltagene blev startet under det dengang konservativt ledede erhvervsudvalg. Fra Konservativ side var vi klar over at situationen var helt uholdbar, og vi fik gjort det til en topprioritet at forbedre erhvervsklimaet.

Erhvervsklimaet er meget vigtigt for vores mulighed for at skaffe arbejdspladser, skatteindtægter og liv til vores kommune. Derfor skal vi blive ved med at arbejde for forbedringer. Det største forbedringspotentiale er inden for brugen af private leverandører/udlicitering.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her ligger vi i den tunge ende med plads 62.

Det er både udbudsprocessen og mængden af udliciteringer som kan forbedres.

Erfaringen fra andre kommuner er at udliciteringer kan give betydelige besparelser og give private virksomheder mulighed for at vokse frem.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Vester Sottrup Frivillige Brandværn lukker – der er for få frivillige

1. december 2022 Sønderborg

Vester Sottrup Frivillige Brandværn, som har eksisteret i hele 76 år, har valgt at lukke stationen og opsige kontrakten om brandslukning i deres lokale slukningsområde. Alle borgere kan fortsat føle sig trygge, fordi området bliver dækket af andre brandværn. ”Vi har set os selv i øjnene og vi kan fremadrettet ikke overholde den kontrakt vi […]

Læs mere...