Læserindlæg: LA stemmer nej til gratis buskort til de studerende

7. juni 2014 Debat

Formand for Liberal Alliance, Sønderborg, Henrik Juul Nielsen, skriver:

Venstre fremsendte forleden et forslag om at gøre busbilletten gratis, for studerende, men hvorfor nu det? I dag kan alle skolebørn køre gratis, hvilket jeg faktisk er betænkelig ved, for er det ikke bare med til at hæve prisen for os andre? Jo det er, pengene skal jo komme et sted fra.

Hvorfor tænke vi dog ikke langsigtet i stedet for, sænk dog prisen generelt i stedet for, dette vil så også gavne andre borger i Sønderborg kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg forstå ikke, hvorfor man kun tænker på hvordan man bedst kan give én gruppe mennesker støtte billetter som det rent faktisk er, hvad med pensionisten, eller andre borgere der har få midler til dagen og vejen.bus8

Jeg vil til enhver tid stemme nej til dette støtte forslag, da man burde sænke prisen på busbilletten i stedet for, dette vil også give langt flere passagerer på sigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg er dog også meget betænkelig ved at venstre hopper på den her støttevogn, da det kun er med til at øge kommunens udgifter, i en retning, som ikke skaber nogen vækst, det er da fint vi hjælper en gruppe personer, på SU, går i folkeskole, men helt ærligt, så giver dette ingen vækst, og det er kun en form for fordyrende led, det kan tvinge os til at hæve skatten igen, altså er dette en meget farlig vej at gå.

Vi er nød til at se langsigtet, også skal skatten ned, derved får de studerende flere penge på bordet, og når vi så også sænker prisen på bus billetten, ja så er den jo helt hjemme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dette er der fremtid i, især når du ser på historien, så kan jeg ikke ét eneste sted se hvor støtte har givet et varigt fremgangs potentiale for væksten, tværtimod.

Jeg er helt i tråd med at busprisen, har vi svært ved at sænke pga. Den samarbejdsaftale der i dag ligger, men måske vi skulle hoppe ud af den, også få andre selskaber til at byde på busdriften, vi kan jo nedfælde en del punkter som skal overholdes, derved kan vi så få en god pris.

Én ting er sikkert det monopol der køre i dag, gavner ikke passagerene, bare se de mange tomme sæder.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Sidst i oktober synger Medina ved en dinnerkoncert i Sergenten

2. oktober 2022 Erhverv

Velkommen til Medina, sangerinden, Medina, er Danmarks sangfugl og ukronede popdronning og den 29. oktober er hun på scenen til en dinnerkoncert i Sergenten på Sønderborg Kaserne. Til dinnerkoncerten byder Jesper Koch og hans stab på en tre-retters menu med buffet som hovedret og der er vand og vin ad libitum under middagen. Efter koncerten […]

Læs mere...