Læserindlæg: Lad os hylde pilot fra Sønderborg – han døde 9. april 1940

9. april 2020 Kultur

Pilot Gösta Schwark skriver:

For præcis 80 år siden blev Danmark invaderet og besat af tyske tropper sydfra. De fleste vil nok forbinde de faldne og sårede på denne dag med Danmarks forsvar i Sønderjylland og enkelte også med de sårede gardere ved Amalienborg – men få kender til historien om de to faldne piloter fra Flyvestation Værløse, der denne morgen blev beordret op i luften.

Én af de faldne piloter er begravet på Frederiksberg. Sekondløjtnant Gustav F. Brodersen ligger på Søndermark Kirkegård, tæt på parkeringspladsen foran kapellet. Hans enke fra København, Ebba Brodersen, ligger begravet ved siden af sin mand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Årsagen til, at Gustav F. Brodersen – født i Sundgade i Sønderborg – ligger begravet på Søndermark Kirkegård er sandsynligvis bundet i det faktum, at han var officer af Hæren, og med stor sandsynlighed har haft tilknytning til Hærens Officersskole, der som bekendt har haft bolig i det gule slot på Frederiksberg siden 1867. Flyvevåbnet, som vi kender det i dag, blev først oprettet i 1950 og frem til da var de danske flyvere underlagt henholdsvis Hæren og Søværnet.

Lad os på denne solbeskinnede Skærtorsdag i dette Herrens år 2020 ære og hylde Gustav F. Brodersen ved at runde gravstedet på Søndermark Kirkegård. Begge unge mennesker betalte en høj pris for deres kærlighed til Danmark og til hinanden. Én betalte den højeste pris i sit forsvar af Fædrelandet, den anden måtte leve som enke i 64 år inden hun kunne blive stillet til hvile ved siden af sin mand.

Artiklen fortsætter under annoncen

I dag er den 9. april 2020 – for præcis 80 år siden blev Danmark invaderet og besat af tyske tropper sydfra. De fleste vil nok forbinde de faldne og sårede på denne dag med Danmarks forsvar i Sønderjylland  – og enkelte også de sårede Gardere ved Amalienborg – men få kender til historien om de to faldne piloter fra Flyvestation Værløse, der denne morgen blev beordret op i luften.

Én af de faldne piloter er begravet på Frederiksberg. Sekondløjtnant Gustav F. Brodersen ligger på Søndermark Kirkegård, tæt på parkeringspladsen foran kapellet. Hans enke fra København, Ebba Brodersen, ligger begravet ved siden af sin mand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Årsagen til, at Gustav F. Brodersen – fra Sønderborg – ligger begravet på Søndermark Kirkegård er sandsynligvis bundet i det faktum, at han var officer i Hæren og med stor sandsynlighed har haft tilknytning til Hærens Officersskole, der som bekendt har haft bolig i det gule slot på Frederiksberg siden 1867. Flyvevåbnet, som vi kender det i dag blev først oprettet i 1950, og frem til da var de danske flyvere underlagt henholdsvis Hæren og Søværnet.

Lad os på denne solbeskinnede Skærtorsdag i dette Herrens år 2020 ære og hylde Gustav F. Brodersen ved at runde gravstedet på Søndermark Kirkegård. Begge unge mennesker betalte en høj pris for deres kærlighed til Danmark og til hinanden. Én betalte den højeste pris i sit forsvar af Fædrelandet, den anden måtte leve som enke i 64 år, inden hun kunne blive stillet til hvile ved siden af sin mand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere om Gustav F. Brodersen på arkiv.dk.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. maj 2022 112, Sønderborg

Brand og Redning: Tænk dig om når du skal bruge ukrudtsbrænder

24. maj 2022 112

Sønderborg Brand og Redning var i weekenden på to opgaver, hvor brandene var forårsaget af ukrudtsbrændere og i begge tilfælde havde gløderne fra brændingen antændt et grantræ. På den baggrund kommer Brand og Redning nu med en opfordring til haveejerne og en genopfriskning af de sikkerhedsforanstaltninger, der gør sig gældende, når ukrudtet skal svitses. “Først […]

Læs mere...