Læserindlæg: Meget snart åbnes Storegade i Nordborg

7. oktober 2022 Nordborg
Foto fra aftenen efter branden i Storegade
Foto fra aftenen efter branden i Storegade

Byrådsmedlem Jesper Larsen, Socialdemokratiet, skriver:

For små to måneder siden ramte to tragiske brande Nordborgs midtby og det bærer midtbyen fortsat præg af. Storegade har været lukket for gennemkørsel lige siden og det påvirker både handelslivet, nordborgenserne og turister.

Det glæder mig, at Storegade snart vil blive åbnet for gennemkørsel igen. Det fremgår af svar fra forvaltningen, som er sendt til hele byrådet i går, den 6. oktober. Det dejlige positive svar fra forvaltningen kommer, fordi jeg den 3. oktober netop spurgte indtil status for Storegade og glædeligt er det også, at Venstres lokale byrådsmedlem, Jimmy Simonsen, den selvsamme dato har stillet det selvsamme spørgsmål til forvaltningen. Det er vel det man kalder ‘to sjæle-en tanke’ og oven i købet en helt naturlig tanke og handling fra to lokale politikere.

Det er helt naturligt, at handelslivet og nordborgenserne gerne ser Storegade åbnet igen og at de lokale politikere gennem længere tid har fået en del borgerhenvendelser herom. En genåbning af Storegade i forhold til gennemkørsel er bl.a. nødvendigt for den kommende julehandel.

Jeg er ikke – og har aldrig været – i tvivl om, at forvaltningen, lige siden slukningsarbejdet blev afsluttet, har arbejdet på Storegades genåbning. Det blev Udviklingsforum for Nordals i øvrigt informeret og forvisset om på deres møde i august. Et forum hvor de to spørgsmålstillende lokale politikere er repræsenterede.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er tydeligt, at der her er tale om en meget kompleks sag, hvor forsikringsselskaber, nedstyrtningsfare og meget mere har spillet ind. Nu er de fornødne tilladelser på plads og bl.a. arbejdet med genåbning af Storegade kan snart begynde. Det er glædeligt for Nordborgs handelsliv, for nordborgenserne, for turisterne og det er godt arbejde af forvaltningen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Kultur, Augustenborg

Børn og barnlige sjæle er velkomne til julefest i Kultursalen

1. december 2022 Kultur

Augustenborghallerne inviterer børn og barnlige sjæle til juletræsfest nu på lørdag fra kl. 14.00 til 16.00 i Kultursalen i Augustenborghallerne. Sidste weekend var der juletræstænding i Slotsparken, men på lørdag er det Augustenborghallernes tur til at fejre julens komme. Det skriver halbestyrelsen i en pressemeddelelse. Juletræsfesten vil vanen tro være med masser af musik, sanglege […]

Læs mere...