Læserindlæg: Nordborg set med tilflytterøjne

27. maj 2019 Nordborg

Tilflytter Susanne Jaqué, Nordborg, skriver:

Jeg er fornylig flyttet til Nordborg efter hele mit liv at have boet på Sjælland og at det lige blev Nordborg, var et meget bevidst valg.

Her er smuk og uspoleret natur, områder der fortæller en historie.

Her er smukke, bevaringsværdige huse og mennesker der holder den alsiske dialekt i hævd. Her er mennesker, der har boet her gennem hele deres liv som slægten før dem, iblandet en etnisk mangfoldighed, der tilfører området fornyelse.

Her er lokale ildsjæle, der gør et kæmpe arbejde for at holde byens puls oppe, lokale kunsthåndværkere, gode cafeer, handel og vel nok Danmarks smukkeste efterskole.

Her er lokale arbejdspladser, skole og daginstitution.

Uforståeligt nok, er der også lave huspriser, faldende ejendomsvurderinger – eller måske er det alligevel meget forståeligt, når man kigger på byens generelle vedligeholdelsesstand.

Der er rigtig mange ”øjebæer” overalt i byen og de vidner om dårlig husøkonomi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Facader på både huse og butikker, der krakelerer, nedrivningsværdige ejendomme, der står og forfalder, gamle projekter, der er gået i stå og bare henfalder, ukrudt der pibler op alle vegne, offentlige arealer, der ikke vedligeholdes, gader og fortove, der bærer præg af dårligt vedligehold.

Alt i alt virker det som om, at Nordborg i den grad nedprioriteres og at opmærksomheden fra lokalpolitikerne tilfalder Sønderborg.

For mig som tilflytter, er det helt uforståeligt, at der ikke gives en håndsrækning til Nordborg til at få udbedret byens udtryk.

Artiklen fortsætter under annoncen

En håndsrækning både af økonomisk karakter, til at få byens bygninger og facader bragt up to date, men også en opprioritering af de kommunale vedligeholdelsesopgaver i og omkring byen.

Fribilletter og rabat – til Sønderborg

Når man flytter til Nordborg, får man tilsendt et superfint velkomstbrev med flere fribiletter og rabatordninger, så man kan blive godt indsluset i lokalmiljøet.

Her er det svært at forstå, at langt de fleste tilbud er centreret omkring Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som tilflytter til Nordborg, vil det være langt mere relevant med tilbud her.

Det er Sønderborg, der fremhæves som Als´ turist- og tilflyttermagnet og ja, Sønderborg er en fantastisk by! Men Nordborg har også mange fantastiske ting at byde på og byen har brug for lidt politisk velvilje og opmærksomhed for atter at kunne blomstre.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Vester Sottrup Frivillige Brandværn lukker – der er for få frivillige

1. december 2022 Sønderborg

Vester Sottrup Frivillige Brandværn, som har eksisteret i hele 76 år, har valgt at lukke stationen og opsige kontrakten om brandslukning i deres lokale slukningsområde. Alle borgere kan fortsat føle sig trygge, fordi området bliver dækket af andre brandværn. ”Vi har set os selv i øjnene og vi kan fremadrettet ikke overholde den kontrakt vi […]

Læs mere...