Læserindlæg: Nu er der endelig penge til børnene i Sønderborg

18. februar 2020 Sønderborg

Karina Lorentzen Dehnhardt, medlem af Folketinget, SF, skriver:

Da SF gik til valg på minimumsnormeringer var der mange, der var skeptiske. Men takket være en stærk bevægelse blandt forældre og pædagoger kan vi nu begynde at dele de første penge ud,og få vendt udviklingen på børneområdet.

I årevis har vi været vant til, at børn, det var noget man sparede på. Nu kommer der 5,5 millioner kroner til børneområdet i Sønderborg Kommune alene i 202, og det er kun den første uddeling af de milliarder, der i sidste ende skal sikre, at der altid er et minimum antal voksne per børn i daginstitutionerne i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kontrol med pengene

Vi har før set, at penge til børn er blevet brugt på alt muligt andet. Derfor var det vigtigt for SF at sikre, at man skal kunne fremvise en revisors ord for, at pengene er blevet brugt til pædagogisk personale. Det er vigtigt for, at alle børn kommer til at opleve at få flere voksne omkring sig. Voksne der sikrer dem et trygt rum at lege i, voksne der kan trøste, og voksne der kan lytte.

De 5,5 millioner kroner markerer, at vi nu er i gang. Vi gør op med 20 års besparelse, og sætter igen børnene i centrum. Og vi er kun lige begyndt.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk