Læserindlæg: Om hokuspokus tal og luftkasteller i REVA-beslutningen

2. marts 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Formand for Venstre Nord-Als, Lars Romsøe Grandt, skriver:

På næste byrådsmøde kommer et forslag fra oppositionen, at man skal droppe kommunaliseringen af den selvejende institution REVA.

REVA har været oppe tidligere, nemlig da budgettet skulle vedtages uden Venstres deltagelse i 2013. download

Artiklen fortsætter under annoncen

Trods det faktum, at Venstre havde fremlagt et budgetforslag til forhandling, blev netop dette punkt voldsomt beskudt, med holdning fra Erik Lauritsen, om at Venstre ikke ville kunne spare 1 mio kroner, ved forhandling med REVA om bedre aftaler. Han brugte ordet Hokuspokus-tal om netop dette punkt, hvorfor Erik og flertalsgruppen brugte tid på at skyde på et forslag fra Venstre ned i stedet for at forklare, hvorfor deres budget var bedre, kan jo kun undre.

Flertalsgruppen fremlagde deres budget, hvori de selv havde opgjort en årlig besparelse på netop REVA på 2 mio. kroner. Og da der konstruktivt blev spurgt ind til, hvad denne besparelse kunne udspringe fra, var svaret fra Erik Lauritsen, at hvis REVA bliver overtaget af kommunen, kan der spares ca. 2 mio. kroner. Der blev yderligere spurgt konkret til netop dette tal, og svaret blev aldrig så præcist, det kunne bruges til noget fornuftigt. Og alt i mens spørgsmålene faldt, faldt besparelsen ligeledes, først til 1,5 mio. kroner, dernæst 1 mio. kroner, men der kunne i hvert fald spares, hvis bare REVA blev kommunaliseret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Massakre på REVA

Kære Borgmester, hvordan havde du forestillet dig medarbejdernes arbejdsliv skulle  ændres med baggrund i dine flyvske lufttal? For med nedlæggelsen af en selvejende institution, der kører med et overskud på ingenting, kan jeg kun forestille mig, at det kun sker med fyringer, for begrundelsen er vel at kommunens egne folk skal overtage REVA’s arbejde. Er det virkelig socialdemokratisk politik at skære arbejdspladser? Jeg tror, jeg vil gå så vidt, at kalde det Borgmesterens Massakre på REVA. Ikke hvad jeg havde forestillet mig, da i valgte at hæve skatter og afgifter i Sønderborg med et historisk højt beløb.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undersøgte ikke alternativer

Ydermere, når man så læser Arbejdsmarkedsudvalgsreferatet fra den 20/2 2014, er det et spinkelt flertal, som anbefaler rådhus1indstillingen, mens Venstre og Dansk folkeparti ønsker at få afdækket alternative løsninger. Herefter anbefaler økonomiudvalget den 25/2 2014, at anbefale Arbejdsmarkedsudvalgets indstilling, igen udenom Venstre og Dansk folkeparti.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dette er, til trods for, at der først i et notat til økonomiudvalget står citat: ”Forvaltningen kan ikke til februarmødet udarbejde et fuldstændigt beslutningsgrundlag.” Og dette er fremsat af en forvaltning der dagligt arbejder hårdt i kommunen. Også i notatet står, at der må forventes et større renoveringsprojekt med bygningerne. Så ikke nok med der skal spares 2 mio, der skal også findes ekstra midler til istandsættelse, uden meromkostning for kommunen, på baggrund af en mavefornemmelse fra flertalsgruppen bag budgettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg kan kun gætte på, hvorfor den hårdt arbejdende forvaltning ikke kan nå at komme med et fuldstændigt beslutningsgrundlag. Mit gæt er, som der står i notatet, at der er et ikke ubetydeligt beløb i indtægter fra produktsalg på REVA, dette salg, hvis man kigger på produkterne på REVA’s hjemmeside, er ikke lovligt at videreføre i kommunalt regi, altså er det yderligere penge, der skal findes.

Kursus-tilbud

Så kære borgmester, med et hurtigt budgetoverslag, kan man se rigtig mange af de ekstra omkostninger ved kommunaliseringen af REVA, som jeg ikke tror I har tænkt meget længe over. Hvis det skulle halte med lige netop det, kender jeg en, som kan hjælpe jer med et lynkursus i budget og regnskab for begyndere. Det da et godt sted at starte for jer.

16. juni 2024 Broager, Sport

Broagerland Skytteforening inviterer alle med til holdskydning

16. juni 2024 Broager

Broagerlands Skytteforening inviterer alle til Korporationsskydning, holdskydning på deres 200 meter-baner ved Skrækkehøj i Skelde. Der skydes med velholdte høj-kvalitets Sauer Rifler kal. 6.5 mm. og træfbilledet udskrives på vores elektroniske Kongsberg markerings anlæg. Det skriver skytteforeningen og fortæller, at skydningen foregår på lørdag kl. 10.00 – ca. 15.00 afhængig af tilmeldinger, formiddagen fyldes først. […]

Læs mere...