Læserindlæg: Overenskomster er en win-win-situation

17. februar 2014 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Formand for DSU, Sønderborg, Cecilie Westergaard Christensen, skriver:

Jeg kan virkelig godt forstå, at nogle mennesker har svært ved at forstå vigtigheden af gode løn og arbejdsvilkår. Arbejderen kan jo bare finde et andet arbejde, hvis ikke han er tilfreds med lønnen på den pågældende arbejdsplads. Eller hvad?

Cecilie Westergaard Christensen.

Cecilie Westergaard Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg tror oprigtigt, at folk, der tænker således, har misforstået noget. I Danmark bruger vi den danske model. Dette vil sige, at der indgås overenskomster mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Overenskomster omhandler løn, arbejdsvilkår osv.

Så er der folk, der ikke kan forstå, at jeg kan blive oprevet, når en virksomhed ikke følger overenskomsten for deres område, hvad angår f.eks. løn. En overenskomst er en aftale mellem arbejdsgiver og arbejdstager, dvs. at det ikke er noget, der udelukkende tilgodeser den ene part.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne tilgodeser nemlig begge parter, dvs. også arbejdsgiveren, hvor arbejdstageren får et, får arbejdsgiveren noget andet.

Overenskomsterne er en forudsætning for, at vi kan opretholde vores gode og stabile arbejdsmarked.

21. juni 2024 Augustenborg, Erhverv

Kommunen bliver ejer af siloerne ved Augustenborg Havn

21. juni 2024 Augustenborg

Fra den 1. juli kan Sønderborg skrive siloerne og pakhuset i Augustenborg ind i rækken af kommunale ejendomme og borgmesteren mener, det er et køb, der giver rigtig god mening. “Udviklingen af havneområdet i Augustenborg er et vigtigt projekt, der betyder rigtigt meget og når vi køber DLG-bygningerne, så råder vi over hele havneområdet og […]

Læs mere...