Læserindlæg: Overenskomster er en win-win-situation

17. februar 2014 Debat

Formand for DSU, Sønderborg, Cecilie Westergaard Christensen, skriver:

Jeg kan virkelig godt forstå, at nogle mennesker har svært ved at forstå vigtigheden af gode løn og arbejdsvilkår. Arbejderen kan jo bare finde et andet arbejde, hvis ikke han er tilfreds med lønnen på den pågældende arbejdsplads. Eller hvad?

Cecilie Westergaard Christensen.

Cecilie Westergaard Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg tror oprigtigt, at folk, der tænker således, har misforstået noget. I Danmark bruger vi den danske model. Dette vil sige, at der indgås overenskomster mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Overenskomster omhandler løn, arbejdsvilkår osv.

Så er der folk, der ikke kan forstå, at jeg kan blive oprevet, når en virksomhed ikke følger overenskomsten for deres område, hvad angår f.eks. løn. En overenskomst er en aftale mellem arbejdsgiver og arbejdstager, dvs. at det ikke er noget, der udelukkende tilgodeser den ene part.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne tilgodeser nemlig begge parter, dvs. også arbejdsgiveren, hvor arbejdstageren får et, får arbejdsgiveren noget andet.

Overenskomsterne er en forudsætning for, at vi kan opretholde vores gode og stabile arbejdsmarked.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Borgmesteren har gennem fire år formået at samle hele Byrådet

28. september 2021 KV21

Byrådsmedlem Jan Prokopek Jensen, skriver: Her fra mig er der stor ros til alle byrådets partier for at lykkes med at indgå et budgetforlig i et godt samarbejde for fjerde gang i denne byrådsperiode – og endda i et valgår. Det er imponerende, fire budgetforlig ud af fire mulige. I sidste valgkamp blev det fra […]

Læs mere...

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49