Læserindlæg: Overenskomster er en win-win-situation

17. februar 2014 Debat

Formand for DSU, Sønderborg, Cecilie Westergaard Christensen, skriver:

Jeg kan virkelig godt forstå, at nogle mennesker har svært ved at forstå vigtigheden af gode løn og arbejdsvilkår. Arbejderen kan jo bare finde et andet arbejde, hvis ikke han er tilfreds med lønnen på den pågældende arbejdsplads. Eller hvad?

Cecilie Westergaard Christensen.

Cecilie Westergaard Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg tror oprigtigt, at folk, der tænker således, har misforstået noget. I Danmark bruger vi den danske model. Dette vil sige, at der indgås overenskomster mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Overenskomster omhandler løn, arbejdsvilkår osv.

Så er der folk, der ikke kan forstå, at jeg kan blive oprevet, når en virksomhed ikke følger overenskomsten for deres område, hvad angår f.eks. løn. En overenskomst er en aftale mellem arbejdsgiver og arbejdstager, dvs. at det ikke er noget, der udelukkende tilgodeser den ene part.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne tilgodeser nemlig begge parter, dvs. også arbejdsgiveren, hvor arbejdstageren får et, får arbejdsgiveren noget andet.

Overenskomsterne er en forudsætning for, at vi kan opretholde vores gode og stabile arbejdsmarked.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Samfund, Sønderborg

Kommunen er begyndt på at skrue ned for varmen

27. september 2022 Samfund

I sidste uge begyndte Sønderborg Kommunes Drift & Service-afdeling på arbejdet med at skrue ned for temperaturen til 19 grader i kommunale bygninger som kontorbygninger, folkeskoler og sfo’er. Det kan derfor være en god idé, at give børn i folkeskoler og sfo’er en ekstra trøje og et par tykke sokker eller hjemmesko med i løbet […]

Læs mere...