Læserindlæg: Overenskomster er en win-win-situation

17. februar 2014 Debat

Formand for DSU, Sønderborg, Cecilie Westergaard Christensen, skriver:

Jeg kan virkelig godt forstå, at nogle mennesker har svært ved at forstå vigtigheden af gode løn og arbejdsvilkår. Arbejderen kan jo bare finde et andet arbejde, hvis ikke han er tilfreds med lønnen på den pågældende arbejdsplads. Eller hvad?

Cecilie Westergaard Christensen.

Cecilie Westergaard Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg tror oprigtigt, at folk, der tænker således, har misforstået noget. I Danmark bruger vi den danske model. Dette vil sige, at der indgås overenskomster mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Overenskomster omhandler løn, arbejdsvilkår osv.

Så er der folk, der ikke kan forstå, at jeg kan blive oprevet, når en virksomhed ikke følger overenskomsten for deres område, hvad angår f.eks. løn. En overenskomst er en aftale mellem arbejdsgiver og arbejdstager, dvs. at det ikke er noget, der udelukkende tilgodeser den ene part.

Denne tilgodeser nemlig begge parter, dvs. også arbejdsgiveren, hvor arbejdstageren får et, får arbejdsgiveren noget andet.

Overenskomsterne er en forudsætning for, at vi kan opretholde vores gode og stabile arbejdsmarked.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. maj 2021 Gråsten, Samfund

BIOGAS: Svært for nogen at vide Nature Energy byggede uden at have fået lov

15. maj 2021 Gråsten

I Kværs sidder en undrende Hans Jørgen Vaarbjerg, som læste forvaltningens redegørelse for sagsgangen omkring byggetilladelsen til Nature Energys biogasanlæg i Kværs og særligt, at redegørelsen viser, at forvaltningen først fik besked om, at byggeriet var i gang fik at vide fem uger inden Sønderborg Kommune på forlangende fra Miljø- og Fødevareklagenævnet forlangte byggeriet standset […]

Læs mere...