Læserindlæg: Plejehjemstilbud til vores ældre udviklingshæmmede borgere

8. november 2017 KV2017

Socialudvalgsformand Niels Ole Bennedsen, Socialdemokratiet, skriver:

På byrådsmødet i oktober måned i år, godkendte et enigt byråd kvalitetsstandarden for boliger til vore udviklingshæmmede ældre borgere.

Der bliver nu fra årsskiftet til 2018, mulighed for, at de udviklingshæmmede borgere, der ønsker det, kan få et særligt ældre-botilbud på Bo- og Aktivitetscentret Tangshave i Nordborg.

Der bliver her oprettet en special boenhed, hvor der, ud over det almindelige pleje- og sundheds personale, også er tilknyttet pædagogisk uddannet personale, til at give netop den støtte og omsorg den enkelte har behov for.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen har vurderet, at vi i hele kommunen har 52 ældre medborgere, der kan være kommende beboere til dette særlige tilbud inden for den kommende tid.

Afdelingen på Tangshave starter op med en lille gruppe, i en særskilt bygning, som der, efterhånden som boligerne frigives, og behovet udvikler sig, kan gøres større.

Målgruppen er udviklingshæmmede borgere, med et væsentlig sundhedsfaglig og plejemæssigt behov, er alderssvækket og har et tydeligt psykisk og fysisk funktions tab, herunder udviklet demens.

Artiklen fortsætter under annoncen

Visiteringen vil ske på samme måde som til de øvrige plejeboliger.

Det bliver rigtig spændende og god, at vi nu også her i Sønderborg kommune imødekommer dette behov, selvom, og heldigvis, at vores udviklingshæmmede medborgere også levere længere i dag.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk