Lisbeth Nissen og Jørgen Jørgensen fra Korshærrådet, skriver:
Læserindlæg: I Kirkens Korshær er vi både glade og taknemmelige for, at politikerne i Sønderborg Kommune kom med en hjælpende økonomisk hånd, da der så allerværst ud for vores varmestue. Vi siger mange tak, på vegne af de mange borgere som lever et udsat liv, og for hvem varmestuen er en stabil og hjælpende helle i en ellers kaotisk tilværelse. Og for de fleste også deres netværk.
Varmestuen er et socialfagligt tilbud til hjemløse og udsatte mennesker i nød. Vi har indtil fornylig haft åbent alle hverdage fra kl. 8 til kl. 15 og lørdage til kl. 14. Dagligt benytter ca. 50 borgere Varmestuens mange tilbud. Gennemsnitligt spiser 20 morgenmad og 36 middagsmad. Varmestuen bliver drevet af 35 engagerede frivillige og tre fastansatte, dr har socialfaglig baggrund. Alle gør et kæmpe arbejde.
I det daglige løses både store og små problemer. Mange af vores brugere kæmper med misbrug, psykiske problemer, og traumatiske relationer til andre mennesker, pårørende og det offentlige. En stor del af Varmestuens arbejde er derfor tilbud om samvær, samtaler, mad og brobygning til kommune, sundhedsvæsen, bank m.v. Ofte som bisidder.
En kæmpe social indsats for en gruppe borgere i vores kommune, som har det meget svært. Et værdifuldt arbejde som hidtil er gået lidt under radaren. Men også et værdifuldt arbejde, som på det seneste har været truet på sin eksistens.
De stigende priser i samfundet de seneste år, til løn, mad, varme, el m.v., har udhulet vores budgetter. Gradvis har vi reduceret i Varmestuens personale og åbningstider, for at tilpasse os til de økonomiske realiteter. Men fremtiden så stadig dyster ud.
Det var efterhånden liv eller dø for varmestuen på Vøl-Bogade. Det koster os i Kirkens Korshær 3.1 millioner kroner årligt at drive Varmestuen. Det kommunale tilskud har hidtil været på 200.000 kroner. Vi henvendte os derfor til Sønderborg Kommune og bad om hjælp. Den er så kommet i form af et yderlig tilskud på 500.000 kroner, hvilket vi er taknemmelige for. Det ekstra kommunale tilskud er dog kun i 2025, og vi tilpasser derfor varmestuens drift og åbningstider til den nye økonomi og håber, at vi i løbet af 2025 kan få en driftsaftale med Sønderborg kommune, som kan sikre os den fortsatte drift.
Dette er et læserindlæg der udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Hvis du ønsker at sende et læserindlæg til SønderborgNYT, så kan det sendes til [email protected].