Læserindlæg: SF glædes over flere penge til sygehusenes palliative indsats

26. januar 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Karsten Foghde, SF, skriver:

Den sidste tid.

Ja, hvordan skal den sidste tid være?

Jeg havde selv en meget træls og hård oplevelse, da min egen far gik bort. Flere år, hvor han røg ind og ud af hospitalsafdelinger, og hvor vi pårørende ikke rigtig følte, at vi kunne støtte ordentlig op – for hvad og hvordan gjorde man dette.

Hvor var den røde tråd i behandlingsforløbet?

Og var det virkelig en værdig død?

Så meget mere er jeg glad for, at vi i Region Syddanmark har udmøntet flere penge til at løfte den såkaldte palliative indsats – det vil sige lindrende behandling i den sidste tid.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det har været et stort ønske for os i SF længe, fordi vi mener, at området har været underprioriteret – og ønsket om, at der specielt skulle tilføres flere penge til sygehusafdelingerne skyldes, at langt de fleste dør på sygehuset.

Pengene skal blandt andet bruges til en tidligere opsporing af patienter med behov for palliativ støtte og behandling, end tilfældet er i dag.

En anden vigtig ting for mig er, at der kommer større fokus på inddragelse af – og støtte til – pårørende, hvilket er helt afgørende, hvis familien skal kunne sige ordentligt farvel og den døende få en værdig død.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også frivillige kan yde en uvurderlig hjælp for nogle døende. For eksempel yder de såkaldte vågekoner en uvurderlig hjælp og støtte for den døende – så at der også afsættes penge til det, er rigtig godt.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...