Læserindlæg: Skal DN bestemme på Kær

7. maj 2014 Debat

Formand Lars Romsøe Grandt, Venstre, Nord-Als, skriver:

Hele denne sag om Danmarks Naturfredningsforening, der har nogle ønsker om øvelsesterrænet på Kær, startede med de ville nedlægge veto, imod at spejderne fik lov at holde lejr på arealerne. Det fik borgmesteren til at invitere til et møde. Og hvad der er sket bag de lukkede døre aner jeg ikke, men det endte med at borgmesteren faldt på knæ og lovede at hele kommunen ville bakke op om en fredning. Efterfølgende håber borgmesteren nok på, at han har venner nok i byrådet, til at stemme for hans, indtil videre, tomme løfte.by29

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg mener dog at de argumenter DN har brugt, sammenholdt med måden det er blevet gjort på, slet ikke er en fredning værdig. Der er ikke uenighed om at det område på Kær Vestermark har bedst af at blive brugt at folk, der vil se og opleve naturen. Men det kan jo sagtens gøres uden en fredning. Man er nødt til at se på hvad en fredning egentlig er, det er en vedtagelse af de retningslinier, man beslutter sig for i dag, skal gælde i al evighed. Det er en bureaukratisk barriere, man vil sætte op for folk med gode ideer og tanker om brugen af området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lad dog borgerne i Sønderborg bestemme over deres rette eje, Kær Vestermark, som DN vil gøre sig hersker over, uden at betale for det. Og lad DN finde nogle andre områder til deres naturprojekter, som passer langt bedre end en slagmark, hvor der har kørt tanks, lastbiler, gravet huller, revet grene af træerne og jeg kunne blive ved. Desuden ligger der mere metal i jorden på det gamle øvelsesterræn, end der ligger hos en hugger der lige har fået biler hjem.

DN afdeling i Sønderborg gik efter ALT eller intet, og jeg syntes vi skal give dem, hvad de gik efter, intet. Eventuelt lade dem sidde med om bordet, når der bliver snakket om hvad området skal bruges til, hvis de har lært at tale pænt til den tid.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og hvad skal området så bruges til? Jeg så gerne at de frivillige foreninger der gerne vil have del af Kær Vestermark, fik en del af den, så de selv stod for plejen, men kunne benytte arealerne. Det kunne være eksempelvis hundeførerforening, modelflyveklubben, hjemmeværnet, løbeklubber, lady-walk, spejdere, friluftarrangementer, ja faktisk alle der kunne have interesse og området passede dem. Samtidig kunne man måske lokke, den kvalificerede arbejdskraft området sukker efter, med attraktive byggegrunde, med naturen i højsæde, Kær Vestermark indbyder jo til det. Og man ville få brug for de installationer, der bliver lavet i forbindelse med spejderlejeren.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Politik, Nordborg

Jan Rytkjær Callesen prøver at genstarte sin politiske karriere

28. juni 2022 Politik

Jan Rytkjær Callesen fra Nordals, som tidligere har siddet i Folketinget og i Byrådet for Dansk Folkeparti, har meldt sig i Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne. Han agter også at stille op som lokal kandidat – og spår, at Danmarksdemokraterne vinder hele 20 mandater til det næste folketingsvalg. “Jeg sagde i begyndelsen af maj måned, […]

Læs mere...