Læserindlæg: Skidt idé Byrådet giver kørslen med ældre til Flextrafik

6. marts 2020 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Ove Petersen, Gråsten, skriver:

Hvad er der lige der sker i Sønderborg kommunes byråd?

Man roser sig selv med at vil gøre alt for at lokale virksomheder vil kunne drive en god forretning indenfor Sønderborgs kommunegrænse.

Dette gælder åbenbart ikke for firmaer der driver vognmandsforretning indenfor grænsen.

Et overstået kapitel er, at man har taget al renovationskørsel fra lokale vognmænd, for herefter at give det til et multinationalt selskab, som igen helt sikkert sender vore skattekroner ud af landet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gik jo glimrende

Det næste, som nu lige er sket, er, at man, uden at have lavet licitation, har frataget lokale busvognmænd deres faste kørsel for plejehjemmene i hele Sønderborg Kommune, uanfægtet af, at alle plejecentre i hele Sønderborg Kommune har været ovenud tilfreds med de vognmænd og chauffører, der indtil nu har gjort en kæmpe indsats for at transportere de ældre til og fra både dagcentre og plejecentre!

I praksis fungerer det på den måde, at kommunen selvfølgelig har udstukket de gældende regler og tider, man skal bruge på hver enkelt af de ældre borgere, der transporteres fra eget hjem til dagcenter/plejecenter!

Artiklen fortsætter under annoncen

Men igen, i praksis, kan disse tidspunkter slet ikke overholdes, fordi man i mange situationer har med borgere at gøre, der både lider af demens samt gangsbesværende sygdomme.

Derfor er de lokale vognmænd, som over længere tid har kørt med disse borgere, helt automatisk blevet rigtig gode til at udføre denne opgave.

Det har de blandt andet gjort ved, at de for det meste sender de samme biler og chauffører ud til de ældre borgere, som lider af enten det ene eller andet. Dette gør igen, at de ældre borgere føler sig trygge og det samme gør personalet på de dagcentre og plejecentre, der bliver kørt for.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er ikke to afhentninger af de ældre borgere, som er ens. Nogle kommer fint gående ud til vognen, andre kommer med rollator, nogle kommer i kørestol og igen andre skal hentes inde i boligen og overtales til at tage med.

Alt dette har de vognmænd, som i dag kører for Sønderborg kommunes dagcentre og plejecentre, gjort helt formidabelt, også selvom der mange gange er brugt dobbelt så meget tid, som kommunen egentlig betaler for.

Gav bare opgaven til andre

Den gode service har et – efter sigende – enigt byråd smidt på porten. Uden at gå i licitation,er de ved at ødelægge strukturen og eksistensen for de gode lokale vognmænd som har udført denne opgave til UG.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Byråd har på mærkværdig måde opsagt kontrakten ved at give opgaven til de vognmænd, som kører for Flextrafik.

Intet ondt om Flextrafik, de er da ihvertfald en billig løsning på at blive transporteret fra A til B på.

Men men men…

For dem der ikke ved det, så er det nok næsten en umulig opgave for Flextrafik at udføre den samme service inden for dette specielle område.

Der kører Flextrafik biler rundt i vores område som både kommer fra Åbenrå,Tønder.Toftlund, ja sågar helt fra Lemvig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er med disse vogne man fra byrådet i Sønderborg vil have vores ældre borgere skal betjenes.

Igen intet ondt om de chauffører der kører for Flextrafaik.

Servicen bliver ringere

Men de kan helt sikkert ikke give vores ældre borgere den samme gode service, som de lokale vognmænd – altid de samme biler og mandskab, som udfører opgaven i dag.

Hos Flextrafik vil der hele tiden komme forskellige biler og forskellige chauffører, som kører på planlagt tidsplan og måske ikke har tid til at gå ind i de ældre borgeres hjem for at overtale en eventuelt dement borger til at tage med.

Der vil til enhver tid opstå en utryghed hos de ældre borgere, når der altid kommer forskellige chauffører og henter dem.

Jeg tror nok at alle Dag- og Plejecentre i hele Sønderborg Kommune vil klappe i hænderne af det jeg skriver, for herefter at give mig ret i, at den enstemmige beslutning Sønderborg byråd her har vedtaget, er ødelæggende både for de lokale vognmænd og de ældre borgere, som indtil nu har følt sig meget godt behandlet af de lokale busvognmænd.

Jeg og alle andre som sikkert giver mig positive tilkendegivelser, håber på at politikerne i Sønderborg Kommune vil ændre denne lidt overrumplende beslutning.

28. maj 2024 Politik, Sønderborg

Grøn omstilling var overskriften i EU-debat på Hotel Alsik

28. maj 2024 Politik

Danfoss og SYNERGI havde tirsdag eftermiddag sat scenen til en EU-debat på Hotel Alsik og den kom til at handle om den grønne omstilling. SYNERGI er en interesseorganisation, der arbejder for, at Danmark begynder at bruge energien klogere – i industrien, i de offentlige bygninger og i de danske hjem. Det var bestyrelsesformanden for SYNERGI, […]

Læs mere...