Læserindlæg: Sønderborg skal i turbo-mode på erhvervsområdet

16. september 2013 Debat

Byrådskandidat Bjørn Allerelli, Socialdemokraterne, skriver:

Borgmesterkandidat Peter Hansen fra Venstre, har for tiden bemærkelsesmæssigt travlt med at vaske hænder og starte en skrækkampagne over for vælgerne, så de bliver nervøse for at stemme på Socialdemokraterne ved kommunevalget den 19. november. Peter Hansen forsøger at knytte en eventuel skatteforhøjelse sammen med Socialdemokraterne, men med et kommende underskud i kommunekassen på omkring 600 Mio. kroner over fire år, har Venstre og Slesvigsk Parti sammen med Fælleslisten ikke leveret varen men tværtimod sørget for, at borgere og virksomheder i Sønderborg Kommune nu sidder med et alvorligt problem. Skatteforhøjelse er derfor, sammen med effektivisering af kommunen, en mulighed – måske en nødvendighed! Hvorfor er der ikke udøvet rettidigt omhu, som McKinney Møller sikkert ville have udtrykt det?

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad vil de?

Peter Hansen og Stephan Kleinschmidt taler med få ord om, at vi skal have gjort kommunen mere erhvervsvenlig, men uden at komme med konkrete bud på hvordan! I den sammenhæng kunne det være interessant at høre, hvilket erhvervsfremmende projekt Stephan Kleinschmidt er mest stolt af i sin tid som udvalgsformand for Kultur- og Erhverv? Der skal virkelig bruges lup, da der ikke er meget at råbe hurra for!

Bjørn Allerelli vil styrke erhvervslivet.
Artiklen fortsætter under annoncen

I Dansk Byggeris 2012-analyse over erhvervsvenligheden i landets kommuner, ligger Sønderborg langt nede på listen… alt for langt! Dansk Industri har ligeledes udfærdiget en liste med samme triste budskab for vores kommune. Godt gået Venstre og de andre nedskæringspartier i flertalsgruppen i det nuværende byråd!

Vil vil vise løsninger

Vi skal op af stolene og ikke kun påpege, at der er problemer med erhvervsklimaet i vores kommune men anvise muligheder til at få løst de opgaver, der ligger og venter forude. Kigger vi eksempelvis på vores socialdemokratisk ledede nabokommune Aabenraa, ligger den faktisk blandt de ti bedste på Dansk Byggeris liste!

Artiklen fortsætter under annoncen

Der skal ikke mange tiltag til, for at gøre vores kommune bare en smule mere tiltrækkende for nye og bestående virksomheder med deraf højere skatteindtægter for kommunen. Vi kunne jo starte med at besøge de højest placerede kommuner på listen, de og deres virksomheder deler sikkert gerne ud af deres positive erfaringer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2023 Politik, Sønderborg

Hvor er Sønderborg Kommunes handicappolitiske visioner?

28. september 2023 Politik

Handicapbevægelse i Sønderborg inviterer til møde om visioner for handicapbevægelsen i Sønderborg. Mødet skal foregå i MultiKulturhuset sal den 23. oktober fra klokken 19 ”Vi er naturligvis interesseret i at høre om tankerne bag besparelserne, om prioriteringerne som vores politikere gør, om kommunens henvendelse til KL og regeringen, ja om alle de tiltag og initiativer, […]

Læs mere...