Læserindlæg: Stop nu for skattebetalte lånebusser og countrybiler

30. april 2016 Sundeved

Medl. af Nye Borgerlige, Henrik Juul Nielsen, Nordborg, skriver:

Hvad har Sønderborg Kommune dog mod de private virksomheder. Her tænker jeg på eksempelvis taxa-virksomheder?nye borgerlige

Jeg finder det yderst besynderligt, at kommunen skal til at drive låne-virksomhed ved at udlåne køretøjer til enkelte borgere i kommunen. Hvorfor er det lige, at det bliver skatteborgernes pligt at sikr,e at man kan komme til aktiviteter?

Artiklen fortsætter under annoncen

Og hvorfor er det også borgernes pligt at sikre ældre kan komme til foredrag?

Ja og hvad værre er : Hvorfor er skatteborgenes pligt at sikre, unge kan komme til stranden og surfe og spise is?

Hvad har det med kernevældfærd at gøre?

I Sønderborg Kommune har vi mange udfordringer – såsom dårlige veje, en ældrepleje der kun bliver dårligere og dårligere, vores smukke område kan vi snart ikke se for ukrudt og højt græs. Fremfor at gøre noget ved disse problemer, ja så indkøber man busser i stedet for – men hvad det værste er: Det er et 100% enigt byråd der takker ja og selv Venstre har offentligt rost tiltaget med lånebusser og country-biler til unge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hold nu op.

Jeg mener, det er at gøre grin med Sønderborgs virksomheder og især den hårdt presset taxa-branche samt borgernes penge.

Lidt fakta: Kommunen mister hvert år indbyggere og i 2015 blev det til 200 færre borgere, men man har kalkuleret med ca. 500.

Sønderborg er ifølge DI, en af de dårligste kommuner for virksomheder i Danmark.

Hvad er så løsningen?

Intet eller skulle man sige passivitet.

Mit forslag til en løsning her og nu: Fjern de lånebusser, countr biler og få skatten sat mærkbart ned for virksomheder og borgere, så der kan komme gang i virksomhederne og forhåbentlig taxa-branchen igen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her skal man huske på, at der for få år tilbage kørte over 70 taxaer i hele kommunen. I dag er der lidt over 30, og nej her kan man ikke give Uber skylden, men kun måden som politikerne vælger at ødsle pengene på håbløse projekter såsom flextrafik og nu lånebusser.

Få det nu stoppet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk