Læserindlæg: Tak fra De Enliges Jul i Gråsten

30. december 2014 Debat

Svend Schütt og Elin Petersen fra De Enliges Jul i Gråsten 2014 skriver:

Så kom den store dag, De Enliges Jul, holdt juleaften for første gang ogvi var i alt 22, der var med. Vi startede kl. 17 med at pynte juletræet, deltagerne blev hurtigt enige om, hvordan træet skulle se ud, og med et, så stod det der så, et meget flot Juletræ.

roundcube1

Privat foto

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi satte os til et veldækket bord og mens de frivillige gjorde de sidste forberedelser, sang vi nogle julesange.

Da maden kom på bordet, satte de frivillige sig sammen med os andre Al den lækre mad, som var sponseret af borgere og forretninger i Gråsten og omegn – og tilberedt af Maria og de øvrige frivillige – blev nydt med største fornøjelse.

Menuen bestod af kalkun og flæskesteg, gammeldags hvidkål, rødkål, hvide og brunede kartofler og hvad der ellers hører sig til. Desserten var naturligvis risalamande med én mandel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da vi  alle var godt mætte, så dansede vi rundt om juletræet og sang igen en masse julesange.

Endelig var det så så vidt, julegaverne skulle deles ud. Aftenens to yngste deltagere, Lasse og Dana, som begge er 10 år, delte julegaver ud til alle. Julegaverne var ligeledes sponseret af byens borgere og forretninger i Gråsten og omegn.

Privat foto

Privat foto

Artiklen fortsætter under annoncen

I mellemtiden blev kaffen serveret med lækkert julebag og chokolade, og igen blev der sunget julesange.

Slutteligt var der pakkeleg. Alle havde medbragt en lille pakke, og også her var der mange af byens borgere og forretninger, der havde sponseret små og store gaver. Et gæt på antallet vil være, at der var mere end 100 pakker til pakkelegen.

Inden alle gæsterne tog hjem, fik de en portion mad med hjem til dagen efter.

De frivillige sørgede for oprydning af fælleshuset, og så tog de sidste også hjem, med en dejlig fornemmelse af glæde og træthed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dagen efter blev der så gjort hovedrent og fælleshuset blev afleveret i samme stand som vi modtog det.

De Enliges Jul siger mange tak  for  hjælp og støtte til:

Lions Club Broager-Gråsten

Privat foto

Privat foto

Artiklen fortsætter under annoncen

Odd Fellow Logen Veritas

Apos Bog og Ide, Rådhuskiosken, Center Pub, Ritter Trim, Salon Sanne, Butik Conni, Hertugblomster, Din Hørespecialist, Tinsoldaten

og tak til de frivillige hjælpere og til private for pengedonationer og gaver.

Jeres store opbakning og velvilje gjorde det til en fornøjelse at arrangere De Enliges Jul.

Herfra kom ideen

Jeg blev i starten af december stoppet af en ældre borger på torvet. Hun spurgte, om jeg vidste hvor hun kunne holde juleaften i år, da hun ikke havde lyst til at sidde alene. Vi aftalte at jeg ville undersøge sagen og så vende tilbage, skriver Svend Schütt videre.

Efter et par dage måtte jeg så konstatere, at jeg ikke var i stand til at finde et sted, her i Gråsten, hvor hun kunne holde juleaften sammen med andre. Jeg besluttede mig derfor, at ville råde bod på det til julen 2015 Da jeg så ville kontakte hende for at fortælle, at jeg desværre ikke kunne finde noget her i byen, havde jeg svært ved at få det gjort, derfor kontaktede jeg så Elin, som tidligere har hjulpet mig i andre arrangementer, og fortalte hende om min oplevelse.

Efter en længere telefonsamtale blev vi så enige om at arbejde rigtig hårdt på sagen, men ikke først til 2015. Men allerede i år. Allerede samme

Privat foto

Privat foto

aften blev vi enige med udlejeren af fælleshuset om en meget fordelagtig pris, og vupti, så er vi i gang. Det gik meget hurtigt med at finde sponsorer, rigtig mange ville bakke op om initiativet og donerede alle råvarerne. Jeg spurgte Maria, som bor i Gråsten og er kok på First Hotel Kolding, det tog ikke lang tid at overtale hende, hun sagde straks ja til at tilberede julemenuen.  Så manglede vi kun at finde nogle frivillige som ville bruge deres juleaften til at hjælpe med alt det praktiske, det gik ikke mange dage så var staben fundet, så nu var vi klar.

Vi lavede opslag og hængte dem op rundt om i byen og det kom i avisen, så nu manglede vi så bare tilmeldinger. Vi havde lavet en aftale med 3 forretninger i Gråsten, om at man her kunne melde sig til. Den 22. december, som var den dag vi havde sat på som sidste frist for tilmelding, var der 22 tilmeldte.

Til De enliges Jul 2015 har vi allerede nu fået tilbudt at benytte cafeteriet i Ahlmannsparken, vi har ligeledes fået tilsagn om at få kalkuner, kaffe/te, øl, vand og vin.

Jeg glæder mig allerede til jul.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2023 Augustenborg, Erhverv

Ingen færge mellem Als og Ærø resten af ugen

2. oktober 2023 Augustenborg

Ærøfærgerne skriver på deres hjemmeside, at der ikke sejles mellem Als og Ærø resten af ugen frem til søndag. Det skyldes tekniske problemer, skriver rederiet. Lørdag kolliderede Færgen Skjoldnæs med en mole i Fynshav. Kollisionen gik ud over agterrampen på færgen, som har fået et skub, forklarede Thomas Norrild, økonomichef ved Ærøfærgerne. Skjoldnæs sejlede som […]

Læs mere...