Læserindlæg: Vi skal stå på vagt for fortiden

14. august 2013 Kultur

Byrådsmedlem og formand for Kulturudvalget Stephan Kleinschmidt, Slesvigs Parti, skriver:

Nydambåden regnes som Nordeuropas vigtigste skibsfund fra tiden før vikingerne.

Efter 19 års forberedelse har frivillige gennem otte år lagt mindst 20.000 arbejdstimer i rekonstruktionen af båden, der er udført i tæt samarbejde med videnskabsfolk og med datidens teknikker. På lørdag søsættes rekonstruktionen af Nydambåden, som har en meget spændende historie også i nyere tid. Det ser jeg frem til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den splinternye, historiske Nydamsbåden, der er lavet af frivillige

Den splinternye, historiske Nydamsbåden, der er lavet af frivillige

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi er i Sønderborg Kommune i den unikke situation, at vi indenfor kommunens grænser har tre store foreninger der på videnskabelig baggrund arbejder med den ældste maritime historie.

Sammen med Hjortspringbåden, Sebbe Als kan Nydambåden give os borgere og turister en enestående mulighed, for at få et noget nær autentisk indblik i 1.000 års skibsudvikling. Fra den pagajdrevne Hjortspringsbåd over den den sejlførende Sebbe Als til den årerdrevne Nydambåd. Lad os sammen sætte fokus på vores maritime historie og kulturarv.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 112, Sønderborg

Brand på forbrændingen

24. juni 2021 112

Torsdag formiddag rykkede Brand og Redning ud til en melding om en såkaldt industribrand på Vestermark i Sønderborg. “Det var på forbrændingen, hvor det viste sig, der var gået ild i noget affald udenfor den bygning, hvor det skulle ind og brændes af”, siger indsatsleder Bo Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. Fordi meldingen løs […]

Læs mere...