Læserindlæg: Vi skal stå på vagt for fortiden

14. august 2013 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådsmedlem og formand for Kulturudvalget Stephan Kleinschmidt, Slesvigs Parti, skriver:

Nydambåden regnes som Nordeuropas vigtigste skibsfund fra tiden før vikingerne.

Efter 19 års forberedelse har frivillige gennem otte år lagt mindst 20.000 arbejdstimer i rekonstruktionen af båden, der er udført i tæt samarbejde med videnskabsfolk og med datidens teknikker. På lørdag søsættes rekonstruktionen af Nydambåden, som har en meget spændende historie også i nyere tid. Det ser jeg frem til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den splinternye, historiske Nydamsbåden, der er lavet af frivillige

Den splinternye, historiske Nydamsbåden, der er lavet af frivillige

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi er i Sønderborg Kommune i den unikke situation, at vi indenfor kommunens grænser har tre store foreninger der på videnskabelig baggrund arbejder med den ældste maritime historie.

Sammen med Hjortspringbåden, Sebbe Als kan Nydambåden give os borgere og turister en enestående mulighed, for at få et noget nær autentisk indblik i 1.000 års skibsudvikling. Fra den pagajdrevne Hjortspringsbåd over den den sejlførende Sebbe Als til den årerdrevne Nydambåd. Lad os sammen sætte fokus på vores maritime historie og kulturarv.

15. juni 2024 Frivillige, Nordborg

Kom og hør om Elstrup Mølles fremtid

15. juni 2024 Frivillige

Borgere, landsbylaug, politikere, embedsmænd og andre med interesse for den arbejdet med en transformation af Elstrup Mølle inviteres til orienteringsmøde torsdag den 27. juni kl. 17.00-19.00 på Elstrup Mølle. Det skriver Elstrup Mølle, Elstrup Mølles Venner og Elstrup/Elstrupskov Landsbylaug i en pressemeddelelse. Mange af Jer satte på borger/bruger-workshoppen ultimo november 2023 fingeraftryk på helhedsplanen med […]

Læs mere...