Læserindlæg: Vigtigt for demokratiet vi stemmer den 9. juni

John Brandt opfordrer til at vi stemmer. Foto: Ole Kæhler
John Brandt opfordrer til at vi stemmer. Foto: Ole Kæhler
27. maj 2024 Debat Skrevet af: Redaktion

EU-kandidat John Brandt, SF, skriver:

Den 9. juni står vi over for et vigtigt valg til Europa-Parlamentet. Desværre er stemmeprocenten normalt lavere til Europa-Parlamentetsvalg end andre valg – især i almennyttige boligområder er stemmeprocenten ekstrem lav. Vi skal huske på, at vores stemmer er vigtige, uanset hvem vi er og hvem vi stemmer på. Vores mission må være, at opretholde vores demokrati. Derfor tæller hver enkelt stemme.

Vi står over for afgørende udfordringer som sikkerhed, klima og rettigheder i EU. Valget handler om at vælge mellem den progressive eller den regressive vej. Jeg er ikke i tvivl. Jeg vil den progressive vej. Vi skal ikke gå tilbage, men lære af fortiden og se fremad.

Artiklen fortsætter under annoncen

EU skal arbejde for at opfylde Parisaftalen, det er afgørende for de kommende generationer.

EU skal være med til at sikre, at vi kan forsvare os selv. Det indebære en fælles europæisk våben- og ammunitionsproduktion.

EU skal være med til sikre fundamentale menneskerettigheder! Vi ser angreb på kvinderettigheder, LGBTQ+ rettigheder og værdier som ytringsfrihed og demokrati er under angreb rundt om i Europa og verden.

Den største trussel mod demokratiet er misinformation. I en verden med moderne teknologier som deepfakes, kan det være svært at finde sandheden. Deepfakes er kunstigt skabte videoer, der kan narre os til at tro på noget, der ikke er sandt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne misinformation har vi også set i den danske valgkamp, hvor falske valgtest som valgtest.eu flyder rundt på internettet. Det ligner en helt almindelig valgtest. Men det er det langt fra. Det er Dansk Folkeparti, som står bag den. Det er en stor manipulation af vælgerne, som er udemokratisk og et tegn på trumpisme. Det er en uskik og en kæmpe udfordring for demokratiet!

Den danske højskolelærer og salmedigter, Leif Rasmussen, skriver så smukt ’Vor klode som en blomstereng, et liv i broget sammenhæng’, det er EUs mission og den tror jeg på, for vi kan ikke alene, men sammen kan vi alt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er derfor afgørende, at alle, der kan stemme den 9. juni gør det gør det eller allerede nu ved at brevstemme. Demokratiet er ikke noget, vi har fået, det er noget, vi har kæmpet for. Vi skylder os selv og de kommende generationer, at blive ved med at kæmpe og bakke demokratiet op.

22. juni 2024 Kultur, Sønderborg

Her kan du se Skt. Hans-bål

22. juni 2024 Kultur

I morgen, søndag, er det Skt. Hans og det fejres en masse steder i kommunen – og her kan du se de steder, som har fortalt SønderborgNYT, at de vil tænde bål. Meteologerne har lovet tørvejr – og heldigvis er der ikke varslet forbud mod at tænde bål. Fluepapiret: Til Sankt Hans er der både […]

Læs mere...