Læserindlæg: Vil du være en del af Sönke Büsens naturprojekt?

24. august 2021 Samfund

Nu hvor der flere steder i kommunen ikke bliver slået græs, eller kun slår det en, to gange årligt, viser de grønne områder deres potentiale, som ellers blev holdt nede. Ét sted vælter nærmest gøgeurterne frem og vejkanterne viser mange steder et smukt farvespil. Det skriver Sönke Büsen til SønderborgNYT.

Det ene er dog, at naturen nu for lov til at udfolde det der ellers blev holdt nede, noget andet er spørgsmålet om der på disse steder med tiden også dukker andre arter op. Det kræver, at der registreres og kortlægges de arter der nu gror på stederne for at se på en mulig udvikling. Jeg begyndte allerede i år, mere spontant, at registrere nogle steder, men jeg ønsker nu mere system i projektet. Dertil kommer, at jeg gerne vil dele min viden, skriver Sönke Büsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så hvis der er nogen, der har faglig interesse i at deltage i projektet i mindst et år – så kontakt mig endelig. Det kan være en ældre skoleelev, som vil uddanne sig i et grønt erhverv, en pensionist eller en, som trods familie og arbejde, har tid nok til at arbejde med på projektet. Det foregår i første omgang primært i Sønderborg og delvis i Klues/Harrislee syd for grænsen. Eleven lærer noget overordnet botanik, morfologi, videnskabelig tænkning (især i løbet af vinteren) ”Wood Wide Web” og hvad planterne kan bruges til – mad og medicin. Skulle der være interesse, formidles også Japansk Skovbadning, opfordre Sönke Büsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet er Non Profit, men selve undervisningstimerne betales via deleøkonomi, dvs. små gaver eller hjælp – en del dækkes i forvejen gennem hjælpen til projektet. Så kontakt mig Sönke Büsen via de sociale medier.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk