Læserindlæg: Vil du være med til at løbe ParkRun i gang?

13. januar 2020 Kultur

Anne-Dorthe Strüssmann skriver:

Jeg søger andre frivillige til at starte og holde ParkRun i Sønderborg.

Det er et krav at løbet er let tilgængeligt. Ruten er endnu ikke på tegnebrættet og det vil være dejligt, hvis der er nogen – udover jeg selv – som må arbejde/ samarbejde med Sønderborg Kommune om ruten. I Fælledparken i København løbes der tre runder, men der må ikke krydses veje.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Danmark er der otte ParkRun, fem i Jylland med nærmeste i Vejen. Nyeste er Randers. På Sjælland er der tre. Konceptet er engelsk og det er bredt ud over forskellige dele af verden, så der er opstået en ParkRun-turisme, så selvfølgelig skal Sønderborg også med på landkortet.

ParkRun skal holdes hver lørdag kl 9 og der skal løbes 5 km. Det skal ikke koste noget og det skal være for alle aldre. Kravet for at kunne deltage er, at man inden løbet melder sig til ParkRun én gang over nettet og så udskriver en stregkode, som skal medbringes til hvert løb.

Hvad jeg har fundet frem til, at vi som frivillige skal, er følgende – der tages forbehold for ændringer, fordi alt dette også er nyt for mig:

Markering af løberute – kan gøres af løbsleder eller anden frivillig – samt samle ind under løbet – helst 5 personer – ved sygdom eller andet kan løbeleder tage en af de andre funktioner.

Løbsleder sætter løbet i gang og byder nye velkomne/peptalk

Tidstager – krav om at bruge egen smartphone

Person som udleverer talloner

En til at scanne ind – krav om at bruge egen smartphone

En person som danner bagtrop af sikkerhedsmæssige årsager

Udover dette vil det også være dejligt med en, som opdaterer Facebook angående regler ParkRun samt persondataforordningen. Her vil jeg høre hvordan de gør i Vejen og Randers.

Det er derfor ikke et krav om at du skal kunne løbe for at være frivillig. Kun som sidste mand på ruten, fordi det er  bedst at kunne være i hælene på de sidste løbere. Hvis man cykler, er man ikke med i løbet.

Det er en forudsætning, at vi er 10-12 frivillige, så vi på skift kan varetage de forskellige funktioner. Jeg kunne også godt tænke mig at løbe ruten eller jeg kan være forhindret.

Derfor er det en fordel at få lavet et turnusskema.

Hbvis du vil hjælpe med at Få ParkRun op og køre, så send en mail på: a-d.fodterapeut@live.dk

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk