LAG Sønderborg – Aabenraa har indstillet flere lokaler projekter til støtte-kroner

17. august 2021 Samfund Skrevet af: Redaktion

LAG Sønderborg – Aabenraa håber alle har haft en fantastisk sommer og er parate til at fortsætte udviklingen i landdistrikterne i både Sønderborg og Aabenraa kommune. Vi vil også fortælle om bestyrelsens beslutning omkring projekter, omfattende renoveringsprojekter, badebroer og fællesfaciliteter, skriver LAG Sønderborg – Aabenraa i en pressemeddelelse.

Als Kloster – Fase 1 er et af projekterne, som er blevet indstillet til at modtage tilskud.  Als Kloster ApS vil åbne et gårdhotel på Als Kloster. Gårdhotellet bliver en blanding mellem et B&B og et hotel. På gårdhotellet kan gæsterne overnatte i lækre værelser, der er indrettet i de nedlagte landbrugsbygninger – de kan overnatte i glamping-enheder, der er placeret i engen – og de kan spise i caféen, spisestue og bålhytte, hvor der bliver serveret ærlig mad baseret på egne og lokale råvarer. Til fælles brug vil de indrette forskellige outdoor-faciliteter som for eksempel natur-fitness-bane, udebrusere mv., og sidst men ikke mindst vil de sammensætte forskellige ophold/pakker, der er målrettet til vandrere, cyklister, virksomheder m.fl.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet er indstillet til at modtage 351.549 kr.

I Fynshav er spejderhytten Naldmosehus, som har fået nye ejere indstillet til at modtage tilskud til projektet Naldmosehus anno 2021. De nye ejere, Lot Group ApS, vil bygge en bro mellem virksomheder, foreninger, NGOér og skole/ institutionsverden – med integration og mangfoldighed for øje, igennem leg, venskab, bevægelse, mad og oplevelser i naturen. Ansøger har en drøm om at drive Naldmosehus, som en helårs koloni for folk fra hele Danmark og Europa, hvor naturen, havet og omgivelserne i Fynshav, på Als og Sønderjylland, danner de eksklusive rammer for aktiviteter, ferielejr, events, uddannelse, konstruktive fællesskaber og turisme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet er indstillet til at modtage 330.000 kr.

Landsbyforum blev indstillet til at modtage tilskud til projektet ”Vækst og værdier i landdistrikterne i Sønderborg kommune”. Et projekt, som inddrager alle kræfter for at løfte i flok rundt i landdistrikterne med henblik på at styrke bosætningsindsatserne til kommunen generelt og specifikt i landsbyerne. Der vil blive sat spotlight på kvaliteterne og potentialerne ved at udnytte og udbygge de stærke, tværgående netværk. Der vil blive sat fokus på vækst og værdier i landdistrikterne og landsbyerne med produktion af korte og velfortalte små historier som videofilm, podcasts eller andet, der deles på de sociale medier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet er indstillet til at modtage 220.000 kr.

Landsbylauget for Hundslev, Almsted og Notmark er indstillet til modtage tilskud til projektet ”Midt O´Als”. For at øge den sociale sammenhængskraft, bosætning og turisme i området har en gruppe under Hundslev-Almsted-Notmark Landsbylaug i flere år arbejdet med forskønnelse af vejforløbet mellem de tre landsbyer. De ønsker at skabe et attraktivt område, som kan påvirke tilflytningen positiv og give bedre oplevelser for borgere og gæster. I processen er de nu nået til den del, som handler om synliggørelse af landsbyernes historiske skat. Ansøgningen knytter sig op på byggeri ved landsbyernes samlingssted, Notmark Gl. Skole samt synliggørelse af landsbyernes interesse punkter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet er indstillet til at modtage 77.369 kr.

Badebroer, udskiftning af dele af bygninger og fællesfaciliteter i lokalsamfund

Vi får mange henvendelser om opstilling af badebroer; udskiftning af tag, vinduer eller andre dele i bygninger for at gøre bygningerne mere energibesparende og miljøvenlige samt etablering af fællesfaciliteter i lokalsamfund.

Hvad badebroer angår, så har bestyrelsen drøftet disse generelt og er blevet enig om at badebrosprojekter kun kan imødekommes såfremt det drejer sig om andet end simple badebroer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er stor interesse for at etablere sundhedsfremmende faciliteter rundt i landdistrikterne i såvel Sønderborg som Aabenraa kommune. Dem er bestyrelsen også interesseret i at støtte – så længe det virkelig er sandsynligt, at det både styrker sammenholdet i det pågældende lokalsamfund samt andre, som besøger området. Det betyder derfor at det skal være tilgængeligt på områder, hvor offentligheden har let ved at finde faciliteterne.

 

13. juni 2024 Augustenborg, Politik

Rammerne for Sundhedshus Augustenborg er ved at være på plads

13. juni 2024 Augustenborg

Det tidligere rådhus i Augustenborg skal være Sundhedshus og bliver dermed bolig for et stærkt sundhedstilbud, der vil give masser af fordele for borgerne i byen. Rammerne for selve driften af Sundhedshus Augustenborg er ved at falde på plads, og det samme er lejerne i sundhedshuset. Sønderborg Kommune har nemlig haft dialogmøde med ni sundhedsaktører, […]

Læs mere...