Lakserytteren besøger Bog & Idé i Borgen

11. juli 2020 Erhverv

Torsdag den 23. juli klokken 14 får Bog & Idé i Borgen besøg af Lakserytteren – eller Rasmus Kolbe, som er hans virkelige navn – i forbindelse med udgivelsen af hans nye bog, Legender fra Odysïa: Griskernes Hemmelighed. Der kan fans komme og møde ham – og sikkert få ham med på en selfie.

Lakserytteren, Rasmus Kolbe, arbejder med at gøre unge mere kreative – både på sociale medier og i den ikke-digitale verden. Lakserytteren har over en million følgere på tværs af sine kanaler, og hver uge ser tusindvis af børn med på YouTube, hvor Lakserytteren har skabt et kreativt tegneunivers, skriver Bog & Idé.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Som voksne glemmer vi tit vores kreativitet. Derfor prøver jeg at få børnene til at holde fast i netop den evne. Med fremtidens arbejdsmarked tror jeg, det bliver nødvendigt at kunne tænke innovativt og kreativt”, siger Lakserytteren, Rasmus Kolbe.

Rasmus Kolbe har tidligere vundet DM i tegning, været tegnelærer og er uddannet fra Designskolen Kolding.

Børn skal læse

Lakserytteren er udkommet med fantasyromanen, Legender fra Odysïa – Griskernes hemmelighed”.  Bogen er en illustreret fantasy-roman fuld af monstre og magi. Det helt særlige ved bogen er, at Lakserytteren faktisk har skrevet den sammen med sine følgere på sociale medier. De har blandt andet været med til at tegne monstre, finde på skøre ideer og været testlæsere på bogen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg vil gerne have at børn læser mere og slukker telefonen lidt oftere”, siger Rasmus Kolbe

I alt har flere tusinder børn over hele landet været med til at udvikle bogen, gennem opgaver, der i virkeligheden er lærerige idégenererings- og designprocesser.  Lakserytterens nye bog skubber på hans mission om at styrke tegneglæden og gøre danske børn og unge mere kreative.

Fakta om Lakserytteren

Rasmus Kolbe er 28 år og er uddannet fra Kolding Designskole

Artiklen fortsætter under annoncen

Rasmus Kolbe gør unge mere kreative gennem tegning, DIY og designopgaver på sine sociale medier

Lakserytteren har lavet oplysningsvideoer med fx børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, social- og indenrigsminister Astrid Krag og er desuden ambassadør for UNICEF Danmark.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk