Lakserytteren besøger boghandleren i Perlegade

17. juli 2020 Erhverv

På torsdag klokken 12 får Bog & Idé i Perlegade besøg af Lakserytteren – eller Rasmus Kolbe, som er hans virkelige navn – i forbindelse med udgivelsen af hans nye bog, Legender fra Odysïa: Griskernes Hemmelighed.

“Jeg synes, det er alletiders, han besøger vores butik, så hans fans kan møde ham”, siger boghandler Ester Schmidt til SønderborgNYT.

Lakserytteren, Rasmus Kolbe, arbejder med at gøre unge mere kreative – både på sociale medier og i den ikke-digitale verden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han har over en million følgere og hver uge ser tusindvis af børn med på YouTube, hvor Lakserytteren har skabt et kreativt tegneunivers.

“Som voksne glemmer vi tit vores kreativitet. Derfor prøver jeg at få børnene til at holde fast i netop den evne. Med fremtidens arbejdsmarked tror jeg, det bliver nødvendigt at kunne tænke innovativt og kreativt”, siger Lakserytteren, Rasmus Kolbe i en pressemeddelelse.

Rasmus Kolbe har tidligere vundet DM i tegning, været tegnelærer og er uddannet fra Designskolen Kolding.

Artiklen fortsætter under annoncen

Børn skal læse

Lakserytteren er udkommet med fantasyromanen, Legender fra Odysïa – Griskernes hemmelighed” Bogen er en illustreret fantasy-roman fuld af monstre og magi. Det helt særlige ved bogen er, at Lakserytteren faktisk har skrevet den sammen med sine følgere på sociale medier. De har blandt andet været med til at tegne monstre, finde på skøre ideer og været testlæsere på bogen.

“Jeg vil gerne have at børn læser mere og slukker telefonen lidt oftere”, siger Rasmus Kolbe

Artiklen fortsætter under annoncen

I alt har flere tusinder børn over hele landet været med til at udvikle bogen, gennem opgaver, der i virkeligheden er lærerige idégenererings- og designprocesser.  Lakserytterens nye bog skubber på hans mission om at styrke tegneglæden og gøre danske børn og unge mere kreative.

Fakta om Lakserytteren

Rasmus Kolbe er 28 år og er uddannet fra Kolding Designskole

Rasmus Kolbe gør unge mere kreative gennem tegning, DIY og designopgaver på sine sociale medier

Artiklen fortsætter under annoncen

Lakserytteren har lavet oplysningsvideoer med eksempelvis børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, social- og indenrigsminister Astrid Krag og han er desuden ambassadør for UNICEF Danmark.

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...
>