LandboSyd er klar til at så blomsterstriber langs marker

31. januar 2019 Erhverv

Sønderjylland skal blomstre, og har du lyst til at være en bivenlig landmand og vil du skabe mere variation i landskabet til glæde for insekter, dyr og mennesker, så har LandboSyd et godt tilbud til dig.

I samarbejde med Søren og Jens Beck, Sydals, tilbyder LandboSyd nu at så blomsterstriber og vildtstriber i udkanten af markerne. Målet er, at det sønderjyske landskab vil være præget af blomsterstriberne til gavn for blandt andet bierne og forbipasserende, som kan plukke en buket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Søren og Jens Beck har investeret i en ny stennedlægningsfræser, som i én arbejdsgang kan udføre arbejdet med at så frø med pollen og nektarstriber samt blomsterstriber. Fræseren er meget effektiv og efterlader nogle flotte to meter brede striber, hvor blomsterne har gode vilkår, skriver LandboSyd til SønderborgNYT.

Der er blandinger til både økologiske og konventionelle marker. Jens Beck udfører det praktiske arbejde, og der laves en køreplan, så arbejdet kan klares så effektivt som muligt, mens LandboSyd tager sig af det administrative arbejde i forbindelse med projektet, oplyser faglig assistent i planteavl, Gerco Klein Wassink.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der mangler blomster i Danmark, og bierne lider på grund af manglende arealer med blomsterplanter. Det er en udfordring, som udsåning af blomsterstriber kan medvirke til at løse. LandboSyd arbejdede sidste år for første gang med blomsterstriber, og selvom tørken betød, at mængden af blomster blev lidt begrænset i en del af vækstsæsonen, er der generelt en tro på, at striberne virkede i forhold til bierne. Vi har udvidet konceptet i år med tre mulige blandinger:

En konventionel blomsterblanding, som giver en smuk blomstermark med lang blomstringstid. Blandingen indeholder bl.a. Morgen­frue, Brudeslør og Mølleblomst

Artiklen fortsætter under annoncen

En flot økologisk blanding til glæde for både bier og forbipasserende. Blandingen indeholder bl.a. Boghvede, Kornblomst og Honningurt.

En konventionel pollen- og nektarblanding, som bl.a. indeholder Jomfru i det grønne, Stolt Kavaler og Solsikke.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk