LandboSyd starter kampagne for miljøgodkendelser

25. januar 2019 Erhverv

LandboSyd sætter i februar og marts måned en kampagne i gang, hvor vi sikrer at alle kunder har miljøgodkendelse som er fuldt opdateret i forhold til den faktiske produktion og hvor fremtidige muligheder på bedriften er undersøgt.

Miljøstyrelsen lancerede i sommeren 2017 ny husdyrregulering. En del ejendomme vil med fordel kunne få godkendelse efter den nye lov.

“Den nye lov indeholder nogle væsentlige ændringer – nogle af fordelene er at vi nu får godkendt kvadratmeter produktionsareal, i stedet for et antal dyreenheder. Derudover vil en række af de vilkår som nogle kunder har i deres nuværende miljøgodkendelse bortfalde”, siger miljørådgiver Henriette Fries, LandboSyd, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bedrifter som har fået godkendelse efter den tidligere lov har ofte nogle væsentlige begrænsninger. Det kan skyldes at produktionen er øget som led i den generelle produktivitetsstigning, for eksempel ydelse/ko, grise/årsso eller antal producerede dyr som er øget med baggrund i forbedret tilvækst.

Med den nye lov er vi ude af disse begrænsninger, fordi vi nu får godkendt alle kvadratmeter staldareal til produktionen. Den nye lov kan tillige øge fleksibiliteten i produktionen i forhold til sammensætning af dyregruppen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Miljøgodkendelsen danner hele grundlaget for ejendommens produktionstilladelsen.

Vi oplever at kreditgivere ved belåning af bedrifterne har stor fokus på kundernes miljøgodkendelse, herunder også muligheder for fremtidige udvidelser.

Kampagnen sikrer og øger således kundernes værdier, når vi får forbedret vilkårene i deres tilladelse.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...