Landdistrikter tror på egen overlevelse

20. juli 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

En ny rapport om udkantsdanmark, der viser, at affolkningen i yderområder næppe kan stoppes, kan lige så godt ryge i skraldespanden.

Det mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard. Han beskylder rapporten, der er lavet i fællesskab for regeringen og Kommunernes Landsforening for at kigge tilbage i stedet for fremad.by

Artiklen fortsætter under annoncen

“I bedste fald kan man ikke bruge denne her rapport til noget overhovedet. Vi kan forhåbentlig kigge tilbage om nogle år og sige, at den rapport ikke fik ret”, siger han i en pressemeddelelse.

“Man har kigget bagud i tiden. Og så tror man, at fremtiden vil vise, hvad der er sket de seneste fire-fem år, og sådan vil det nok være for altid. Det har vi et andet syn på”, siger Steffen Damsgaard.

Rapporten er en del af det treårige projekt “Yderområder på forkant”. Det skal hjælpe kommunernes planlægning frem til 2030. Heri fremgår det, at der i de kommende år skal satses på blødere områder som madkultur, golfbaner og rekreative områder i landdistrikterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det gør det ikke alene, mener Steffen Damsgaard.by1

“Hvis man kan give nogle oplevelser af et landdistrikt, der også indbefatter noget med fødevarer og rekreative oplevelser, er det fint. Men altså – stop nu lige. Det handler om, at motoren er i gang”, siger Steffen Damgaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hele produktionsdanmark, som mange serviceerhverv er afhængige af – det er jo uden for de store byer. Det er der, der fortsat er beskæftigelsespotentiale og vækstpotentiale”, siger formanden.

26. april 2024 Frivillige, Sønderborg

Den første madvaredonation til SINDs Folkekøkken er i hus

26. april 2024 Frivillige

Foreningen Sind arbejder ihærdigt på at genåbne Folkekøkkenet, som bliver til SINDs Folkekøkken og meningen er, at økonomisk pressede skal have mulighed for at få et godt måltid til en lav pris i Frivillighedens Hus. “Danish Crown har allerede doneret madvarer til den første gang, vi åbner vores folkekøkken og i dag, fredag, hentede jeg […]

Læs mere...