Landdistrikter tror på egen overlevelse

20. juli 2015 Sundeved

En ny rapport om udkantsdanmark, der viser, at affolkningen i yderområder næppe kan stoppes, kan lige så godt ryge i skraldespanden.

Det mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard. Han beskylder rapporten, der er lavet i fællesskab for regeringen og Kommunernes Landsforening for at kigge tilbage i stedet for fremad.by

Artiklen fortsætter under annoncen

“I bedste fald kan man ikke bruge denne her rapport til noget overhovedet. Vi kan forhåbentlig kigge tilbage om nogle år og sige, at den rapport ikke fik ret”, siger han i en pressemeddelelse.

“Man har kigget bagud i tiden. Og så tror man, at fremtiden vil vise, hvad der er sket de seneste fire-fem år, og sådan vil det nok være for altid. Det har vi et andet syn på”, siger Steffen Damsgaard.

Rapporten er en del af det treårige projekt “Yderområder på forkant”. Det skal hjælpe kommunernes planlægning frem til 2030. Heri fremgår det, at der i de kommende år skal satses på blødere områder som madkultur, golfbaner og rekreative områder i landdistrikterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det gør det ikke alene, mener Steffen Damsgaard.by1

“Hvis man kan give nogle oplevelser af et landdistrikt, der også indbefatter noget med fødevarer og rekreative oplevelser, er det fint. Men altså – stop nu lige. Det handler om, at motoren er i gang”, siger Steffen Damgaard.

“Hele produktionsdanmark, som mange serviceerhverv er afhængige af – det er jo uden for de store byer. Det er der, der fortsat er beskæftigelsespotentiale og vækstpotentiale”, siger formanden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Genforenings depeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned, skal depechen rundt til forskellige byer i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber. Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg og arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI […]

Læs mere...