Landdistrikterne betaler Folketingets jobpræmie og bandepakke

15. marts 2017 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Det vækker harme i landdistrikterne, at regeringen og forligspartierne skærer i puljerne til områdefornyelse og byfornyelse, som blandt andet går til istandsættelse af nedslidte boliger og forskønnelse af åbne byområder i landdistrikter, der oplever lavere vækst end resten af landet.

Nærmere bestemt vil regeringen fjerne hele den planlagte statslige støtte. Der var sat cirka 180 millioner kroner af i 2018 og cirka 170 millioner kroner af i 2019.

Artiklen fortsætter under annoncen

De midler bliver nu fjernet.

Derudover vil et flertal i Folketinget tage flere millioner kroner af byfornyelsesmidlerne fra tidligere år, som ikke er blevet brugt.

Lovforslaget blev tirsdag andenbehandlet i Folketinget.

Hos Landdistrikternes Fællesråd, der repræsenterer 45 af landets 98 kommuner, er formand Steffen Damsgaard særdeles negativ over regeringens planer.

“Det vil få meget negative konsekvenser for landdistrikterne, at et flertal i Folketinget skærer så voldsomt i byfornyelsen, at midlerne reduceres i 2017 og helt fjernes i 2018 og 2019. Det er den helt forkerte vej at gå”, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Puljerne har været med til at skabe forskønnelse rundt omkring i landet og har samtidig højnet boligstandarden i det konkrete lokalområde. Der er jo ingen af os, der har lyst til at flytte et sted hen, som er fyldt med faldefærdige boliger, eller hvor der er dårlige bymiljøer. Det skræmmer folk væk”.

Steffen Damsgaard mener, at det er paradoksalt, at hovedstadsområdet gennem de seneste årtier har modtaget flere milliarder til forskønnelse, mens landdistrikterne nu mister en stor del af midlerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...