Landmænd opfordres til at blive en del af BioenergiSyd

28. juni 2019 Erhverv

Der er allerede en del aftaler i hus for det nye biogasanlæg i Glansager, men for anlægget i Kværs er der stadig mulighed for at blive en del af projektet.

Informationsmødet i BioenergiSyd og Landbrugsrådgivning Syd henvender sig derfor primært til landmænd med op til 30 km. afstand fra Kværs, men andre interesserede, der vil bidrage til at mindske landbrugets udledning af drivhusgasser, er også velkomne, skriver Landbrugsrådgivning Syd.

Et biogasanlæg kan nemlig udnytte energien fra husdyrgødning til biogas og dermed skabe grøn gas, som eksempelvis kan opvarme huse og være brændstof til busser. Derefter kan selvsamme gylle anvendes som bedre og mere miljøvenlig gødning til markerne. De to biogasanlæg kommer til at levere grøn og CO2-neutral gas, som kan opvarme tusindvis af huse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anlægget i Glansager er under opførsel og forventes klar medio 2020, mens biogasanlægget nær Kværs forventes færdigbygget i 2021/2022.

Mødet vil foregå i Landbrugsrådgivning Syds lokaler i Løgumkloster den 12. juli kl. 10-11.30.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 Sønderborg, Frivillige

Frivillige samler affald i og langs Alssund

27. oktober 2021 Sønderborg

Folkebevægelsen mod affald i naturen og dykkerklubben Poseidon samler søndag mellem 10.30 og 12.30 affald langs kysten og det er 21 frivillige fra Folkebevægelsen og 10 fra dykkerklubben Poseidon der vil samle affald langs kysten på den jyske side fra den Alssundbroen og nordpå mod Feddet samt i Alssund ud for Delpin. Indsamlerne mødes på […]

Læs mere...