Landmænd opfordres til at blive en del af BioenergiSyd

28. juni 2019 Erhverv

Der er allerede en del aftaler i hus for det nye biogasanlæg i Glansager, men for anlægget i Kværs er der stadig mulighed for at blive en del af projektet.

Informationsmødet i BioenergiSyd og Landbrugsrådgivning Syd henvender sig derfor primært til landmænd med op til 30 km. afstand fra Kværs, men andre interesserede, der vil bidrage til at mindske landbrugets udledning af drivhusgasser, er også velkomne, skriver Landbrugsrådgivning Syd.

Et biogasanlæg kan nemlig udnytte energien fra husdyrgødning til biogas og dermed skabe grøn gas, som eksempelvis kan opvarme huse og være brændstof til busser. Derefter kan selvsamme gylle anvendes som bedre og mere miljøvenlig gødning til markerne. De to biogasanlæg kommer til at levere grøn og CO2-neutral gas, som kan opvarme tusindvis af huse.

Anlægget i Glansager er under opførsel og forventes klar medio 2020, mens biogasanlægget nær Kværs forventes færdigbygget i 2021/2022.

Mødet vil foregå i Landbrugsrådgivning Syds lokaler i Løgumkloster den 12. juli kl. 10-11.30.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...