Landsbyerne er klar til at tage imod Tour-feltet

18. juni 2022 Kultur

Når cykelrytterne den 3. juli kommer ind i Sønderborg Kommune ved Kværsløkke, så møder de et stort lærred på 4 x 4 meter, der er udsmykket af multikunstneren L Ron Harald. Graffitikunstneren udsmykker et lærred som velkomst til Sønderborg Kommune bl.a. med et billede af Dybbøl Mølle. Lærredet placeres på en mark ved Kværsløkke og Felstedvej, skriver de tre landsbylaug Kværs-Tørsbøl-Snurom Landsbyråd, Adsbøl Borgerforening og Nybøl-Stenderup Lokalråd.

De sørger for festlig udsmykning af Tour de France-ruten. Det sker gennem forskellige udsmykninger langs ruten fra kommunegrænsen og hen til Snurom og igen i Adsbøl og Nybøl.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er den første festlige udsmykning langs tour-ruten i Sønderborg Kommune – det såkaldte land art. Det er de tre landsbylaug Kværs-Tørsbøl-Snurom Landsbyråd, Adsbøl Borgerforening og Nybøl-Stenderup Lokalråd, der står for en stor del udsmykningen i første del af ruten.

”Det bliver en flot velkomst til Sønderborg Kommune, og det vil maleriet også afspejle. Vi er rigtig glade og stolte over, at det er vores lokale graffiti kunstner og musiker, L Ron Harald, der har påtaget sig opgaven. Samtidig er vi også begejstrede for teglcyklen i Nybøl, og vi håber, at rigtig mange tv-seere lægger mærke til vores land art”, siger tovholder Hardy Johansen, der roser alle parter og interessenter for et rigtig godt samarbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Landsbylaugene har fået støtte fra Sønderborg Kommune til at lave land art i forbindelse med Tour de France, og efter det store lærred vil cykelrytterne på strækningen fra Sønderborgmotorvejen og frem til Snurom møde 25 gule paraplyer samt 5-8 markeringer med gule flag.

Derudover laves der ved Snurom også en hilsen til cykelrytterne på en 3×6 meter presenning med en hilsen i de fire tour trøjer: gul, grøn, hvid og hvid med røde prikker. Alt land art mellem Kværsløkke og Snurom sættes op lørdag den 2. juli

Artiklen fortsætter under annoncen

Når cykelrytterne har passeret Gråsten, så møder de Adsbøl, hvor der foran kirken vil tour-stemning for alle fremmødte.

I Nybøl møder cykelryttere og tv-seere land art ved Nybøl-Banen, der bliver en cykel af teglsten på jorden. Teglcyklen skal fortælle teglværkshistorien fra Nybøl-området, og det bliver en stor udsmykning: Diameter på ca. 25 meter, bredde på 13 meter. Begge hjul males i gult, mens stellet bygges op af teglsten fra Egernsund Wienerberger. Teglcyklen sættes op en uges tid før selve etapen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover bliver landsbyerne pyntet med gult stof, som vil støtte op om landsbyfester i Snurom, Adsbøl og Nybøl  – Tour de Nøffel. Her vil der fra frokosttid sælges mad og drikke, og alle interesserede er velkomne.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...