Landsbyfolderen – nu også på engelsk og tysk – skal trække tilflyttere til

21. maj 2021 Samfund

Som led i flere bosætningsinitiativer sættes nu yderligere fokus på landdistrikterne med en opdatering og oversættelse af folderen ’Din nye hjemby i Sønderborg-området’.

Landsbyfolderen beskriver Sønderborg-områdets smukke byer og landsbyer og giver potentielle tilflyttere information om de mange muligheder, der findes. Alle landsbylaug har bidraget med egen tekst og billeder af lokalområdet til folderen, som nu udkommer på tysk og engelsk, skriver Sønderborg Kommune.

”I en corona-tid har flere fået øjnene op for de mange fordele ved et liv i landdistrikterne. Her er man tæt på naturen, hvor nærværet og fællesskab er i højsædet, der er plads og masser af liv og ildsjæle, som er landsbyernes livsnerve”, fortæller formanden for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, Charlotte Riis Engelbrecht.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Nu opdaterer og oversætter vi vores ’tiltrækningsfolde’r som et supplement til vores andre tiltag for landdistrikterne, eksempelvis velkomstpakker til tilflyttere, et korps af velkomstambassadører og et nyt synlighedsprojekt i støbeskeen”.

Formanden for Erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen, supplerer:

”Vi står med en udfordring i Sønderborg Kommune, hvor både fødselstal og tilflytningstal er faldende. Bosætning er et vigtigt område for kommunens overlevelse, og her skal hele kommunen tænkes ind. Landsbyerne kan noget helt unikt, og derfor har vi med folderen inddraget de stærke, frivillige kræfter, som er i landsbylaugene. På den måde kan alle byer og landsbyer i kommunen være med til at løfte bosætningsopgaven”.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. september 2021 Kultur, Gråsten

Gråsten Æblefestival er klar til Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave

19. september 2021 Kultur

Gråsten Æblefestival har en workshop i Den Kongelige Køkkenhave, når der er Høstmarked på fredag og lørdag. “Vi har en bod, hvor vi presser æbler til most og vi sælger også friskplukkede Gråstenæbler”, siger Kaj Nielsen fra Æblefestivallens styregruppe. Derudover kan man købe: Pasteuriseret most på flasker og Grafensteiner Apfelbrand – en snaps fremstillet af […]

Læs mere...