Landsbymarked i Lysabild: Ren Barnaby-stemning – dog uden mord

14. september 2022 Kultur Skrevet af: Redaktion

Den fynske kunstnergruppe, Ansigt til ansigt, vil bruge det store kirkerum og helligblodskapellet til at lave en fælles kunstudstilling ved Landsbymarkedet i Lysabild. Gruppen har længe haft en drøm om at udstille sammen lokalt, og da de bor spredt rundt i landet har de tidligere udstillet på Langeland og nu er turen kommet til Sydals, som er Lisbeth Thejl Belschners lokalsamfund.

Udstillingen kan ses lørdag den 17. september og søndag den 18. september er skabt af kunstnerne Marianne Fonnesgaard fra Odense, Anette Lilja Larsen fra Hesbjerg, Lisbeth Thejl Belschner fra Lysabildskov og Hanne Biben Mortensen fra Rudkøbing

Artiklen fortsætter under annoncen

Landsbymarkedet byder også på masser af boder og mulighed for afslapning med hygge, live musik, mad og drikke. Der er naturligvis både solæg, gode raj, brødtorte og ringriderpølser. Live-musikken leveres af Riggelsen & Steen, der sørger for den hyggelige markedsstemning i abildgården, skriver Lysabild Landsbyråd.

Konservator Mikkel Carlsen viser nogle af sine udstoppede dyr frem – og fortæller om sit arbejde. Måske tager han den store zebra med?

Børnene kan få lagt ansigtsmaling, quizze og være med til Gocart-ringridning, ligesom der også er en halmballe-labyrint at lege i.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sognepræst Hans Havelund viser rundt i kirken, og graver Kasper Kellgren tager gæster med på kirkegårdsvandring. Kirkegården er blevet grøn med stauder og parklignende opholdssteder.

Hvis man ønsker at være aktiv under markedet, er løbet Bike & Run en mulighed. Cykelruten er fire kilometer og løberuten én kilometer og der skiftevis løbes og cykles. Ruterne tilbagelægges fire gange, så holdet samlet cykler/løber 20 km i alt. Man kan tilmelde sig individuelt eller på hold. De lokale, seje brandmænd er tidligere set løbe og cykle i fuld brandudstyr. Mon de gør det igen i år?

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er alt i alt lagt op til ren Barnaby-stemning – dog uden mord.

Lørdag den 17. september:

Kl. 11 Markedet åbnes med jagthorns-fanfarer

Kl. 12 Riggelsen og Steen underholder

  1. 12.30 Kirkegårdsvandring ved graver Kasper Kellgren

Kl. 12-13 Bike & Run: Startnumre uddeles på Nørregade

Kl. 13.30 Bike & Run skydes i gang

Kl. 14.30 Rundvisning i kirken ved sognepræst Hans Havelund

Kl. 16.15 Bike & Run præmieuddeling i Æblehaven

Artiklen fortsætter under annoncen

Kl. 16.30 Markedet lukker

Riggelsen og Steen spiller 3 x 3 kvarter fordelt over eftermiddagen.

Kl. 18 Fællesspisning i Holstenerladen i præstegården

Søndag den 18. september: 

Kl. 11 Høstgudstjeneste i Holstenerladen med kirkekaffe. Udstillingen er åben indtil kl. 14.