Landsbyråd: Folk trodsede sneen og tog til generalforsamling

5. marts 2018 Gråsten Skrevet af: Ole Kæhler

Over 50 personer overvandt snestormen forleden og var til generalforsamling i Kværs, Tørsbøl og Snurom Landsbyråd.

Forsamlingen blev orienteret om Landsbyrådets mange projekter. Det største projekt som man har gang i er et nyt landsbyfællesskab mellem Kværs og Tørsbøl.

I samarbejde med Arkitema, et af landets største arkitektfirmaer, har landsbyrådet udarbejdet et visionsoplæg for et nyt landsbyfællesskab. Man har fået rådighed over ca. 17 ha jord hvor landsbyen kan bygges, en landsby med mindre parceller, fælles dyrkningsarealer, fælleshus m.m. Projektet er screenet af diverse forvaltninger i Sønderborg kommune uden særlige indvendinger. Arealet vil i kommuneplanen 2019 blive udlagt til den kommende by, skriver Landsbyrådet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Iværksætter-køkken

Næste step er af skaffe økonomi til at Arkitema kan lave en Masterplan for området.

KTS Landsbyråd arbejder med flere projekter.

Også et iværksætterkøkken er på programmet.

Et industrikøkken, hvor iværksættere med ideer om udvikling af fødevarer kan leje sig ind for at udvikle deres planer og måske starte en mindre produktion.

Thyge Mortensen var inviteret til at holde et indlæg ”Vil du kende din fremtid, så skab den selv”. Et inspirerende indlæg, hvor han fortalte om alle hans gøremål fra højskoleforstander til Gutterne på kutterne, som er en inspirerende udsendelse for mennesker som tager tingene i egen hånd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftenen sluttede med generalforsamling, hvor næstformanden aflagde formandsberetning ved at fortælle om, hvad landbyrådet har lavet det forgangne år. Regnskabet, som består af regnskab for Landsbyrådet, Landsbybussen, KTS græsklipperlaug og Lokalmessen, blev godkendt.

Der var også valg til bestyrelsen. Per Østergaard ønskede ikke genvalg og i stedet blev Jens Aage Holm valgt

 

19. juli 2024 Samfund, Sydals

Masser af mennesker på gaderne i Skovby

19. juli 2024 Samfund

Der var virkeligt mange mennesker i Skovbys gader torsdag aften, hvor der var Sk0vby by Night. Flere steder var der levende musik, kroen havde både drikkevarer, buffet og helstegt pattegris. De frivillige brnadmænd fra Sydals var også på plads – både med brandbiler og ringriderpølser. Hertil kommer et væld af boder med kunsthåndværk, husflid og […]

Læs mere...