Landsbyrådet: Lækker mad, foredrag og generalforsamling i Kværs Forsamlingshus

2. februar 2017 Gråsten
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Landsbyrådet i Kværs havde forleden inviteret til borgermøde med fællesspisning, foredrag og generalforsamling og i alt havde ca. 65 borgere fulgt opfordringen.

Som altid når, Carmen Jurewitsch laver maden, bliver spisningen en dejlig oplevelse, skriver Landsbyrådet i en pressemeddelelse.

Borgermøde i Kværs. Foto: Landsbyrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foredraget af Kirsten Elley var en god fortælling om hendes barndom i Kværs, hvor hun er født af forældre med meget forskellig syn på datidens forståelse af dansk- og tysk sind. Hvordan hun efter 27 års ansættelse ved JyllandsPosten i Århus nu er chef hos DR Syd i Aabenraa.

Aftenens sidste højdepunkt var generalforsamlingen, hvor der også skulle oprettes et ”Græsklipperlaug” som udvalg under Landsbyrådet.

Til at belyse tanken om et sådan laug var Poul Th. Thomsen fra Søgård inviteret. I Søgård har man i flere år haft en tilsvarende aktivitet som de kalder ” Hortonomerne”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formand for Kværs, Tørsbøl og Snurom Landsbyråd, Lilian Jensen, takkede for det store fremmøde og kunne berette om et meget højt aktivitetsniveau i Landsbyrådet. Aktiviteter som omfatter udarbejdelse af kort over stier og cykelruter i området, ordningen med Landsbybus og Landsbybil, midlertidig campingplads i Tørsbøl, oprettelse af Facebookgruppe, opgradering af Sønderborgbanen til lokal/regional bane m.m.

Slutteligt var der valg til bestyrelsen og til udvalget for Græsklipperlauget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle som var på valg blev genvalgt, dog ønskede Christian Rossen ikke at fortsætte. Nyvalgt til bestyrelsen blev Hardy Johansen og Allan Bjerregaard. Som suppleant blev Anette Ebbesen valgt.

Til udvalget for Græsklipperlauget blev Jørgen Hansen, Erik Sahl og Hans Peter Brunsgaard valgt og som repræsentant fra Landsbyrådet Christian Thaysen.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Kultur, Sønderborg

Oplev nattestemning som i 1864 på Dybbøl Banke

4. oktober 2023 Kultur

Natten sænker sig over slagmarken, og alt er tyst som i graven. I skanser og løbegrave kryber de trætte soldater sammen, men officererne sørger for, at vagten ikke sover. For i ly af mørket kan fjenden snige sig frem. Krig føres i alle 24 timer i døgnet, men nattens strabadser kan være svære at sætte […]

Læs mere...