Landsstævnet for Folkedansere og Spillemænd kommer til Sønderborg

7. oktober 2022 Kultur
Spillemand Bent Jensen. Foto: Ole Kæhler
Spillemand Bent Jensen. Foto: Ole Kæhler

Der kommer dans og musik til Sønderborg i juli 2023, når Sønderborg Kommune er værtskommune for Landsstævnet for Folkedansere og Spillemænd. Der forventes mellem 500 og 600 deltagere til stævnet, som kommer til at foregå i Sønderborg by i dagene fra den 16. til 22. juli.

Nord-Als Folkedansere samt Dans Danmark og Spillemandskredsen har i den anledning søgt Sønderborg Kommune om lån af lokaler til stævnet og det har Udvalget for Kultur-, Idræt- og Medborgerskab sagt ja til.

”Det glæder mig, at Dans Danmark og Spillemandskredsen sammen med lokale foreninger vil placere næste års landsstævne i Sønderborg. Det bliver et arrangement, som understøtter Sønderborg Kommunes brede kulturtilbud. Samtidig får kommunens borgere og turister glæde af landsstævnet i form af åbne arrangementer med dans og musik”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker i en pressemeddelelse

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalget har sagt ja til at stille lokaler og sale gratis til rådighed i forbindelse med landsstævnet.

Stævnedagene vil byde på åbne arrangementer som for eksempel opvisninger med folkedans og spillemandsmusik, kirkekoncert med spillemandsmusik, dragtudstilling og opvisninger på byens plejecentre.

Det er Dans Danmark og Spillemandskredsen, der er arrangør af stævnet, mens Nord-Als Folkedansere og andre lokale folkedanserforeninger sidder med i stævneudvalget og er med til at arrangere.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...