Lav en supergod plakat til Aprilfestival og vind 10.000 kr?

10. august 2016 Sundeved

Til april kommer Aprilfestival til Sønderborg, hvor der skal spilles flere end 200 børneteaterforestillinger alle mulige steder i hele kommunen. 130 skuespillere deltager og der deles flere end 30.000 gratis billetter ud til dem, der vil ind og opleve teaterstykkerne.

“Samtidig er det Aprilfestivallen, der er salgsvinduet for de mange forestillinger, så der kommer ikke alene sønderborgensere, men også gæster fra andre byer og lande”, siger Henrik Køhler fra Teatercentrum, der står bag det store arrangement, som føres ud i livet i tæt samarbejde med Sønderborg Event og andre lokale aktører.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aprilfestival flytter rundt i landet og er i en ny by hvert eneste år.

“På den måde når vi ud til endnu flere og på den uge, som festivallen varer, vil flere end 50.000 have oplevet en eller flere forestillinger”, siger Henrik Køhler.  Dansk Teaters styrke er teater i øjenhøjde med de børn, som forestillingen skal ramme.

Størrelsen på begivenheden er fin

“Aprilfestival er en stor begivenhed, der kommer ud over hele kommunen og ikke alene i Sønderborg by”, siger Nicolai Dupont Heidemann, kulturchef i Sønderborg. Han fortæller, at temaet i festivallen er “Naboskab” og det skal der arbejdes med i folkeskolerne op til festivallen, der finder sted fra den 23. til den 30 april.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Sønderborg vil være en stor Kulturby i 2017 og dér passer Aprilfestival virkeligt godt og vi skal ikke glemme, at den tiltrækker rigtigt mange voksne besøgende, der ifølge de erfaringer, der er fra andre værtsbyer, vil lægge mellem 8 og 10 millioner kroner i kasserne i lokale butikker, restauranter og på hotellerne”, siger kulturchefen.

Plakatkonkurrencen

Helt konkret kan der siges, at plakaten, der skal bruges op til og under Aprilfestivallen i Sønderborg, skal laves i højkantformat størrelse A3.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kort sagt, så skal den fungere i lygtepæle og den skal være afsæt til et logo for festivallen”, siger Stine Dudda fra Sønderborg Event. Forslag skal afleveres hos Sønderborg Event i Alsion i Sønderborg – eller sendes til Sønderborg Event, Alsion 2, 6400 Sønderborg – og den skal være i hænderne på de ansatte i Sønderborg Event senest den 12. september.

Der er flere ting, der spiller ind for plakatkunstnerne, så det er vigtigt at læse HER, hvad der er af spilleregler for deltagerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Alle plakatforslag bliver senere udstillet på Sønderborg Bibliotek på Kongevej”, siger Stine Dudda, der er klar med hele 10.000 kroner til den dygtige plakatkunstner, som er så heldig at ramme det, som juryen falder for.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk