Lavere hastighed på Egernsund skal reducere støjgenerne

10. juli 2023 Broager Skrevet af: Ole Kæhler

Beboerne omkring Egernsundbroen er genereret af støj fra fugerne på broen. Derfor vil Sønderborg Kommune nu forsøge at nedbringe støjgenerne ved at indsnævre vejen til ét spor i hver kørselsretning, og samtidig sætte hastigheden ned til 50 km/t. Et tiltag, som Sønderborg Kommune har fået politiets tilladelse til.

Sønderborg Kommune arbejder på, at indsnævringen sættes op i denne uge. Hvis det virker, så vil vejbaneindsnævringen bevares, indtil der er fundet en løsning, og denne er gennemført.

Artiklen fortsætter under annoncen

Problemet med støj fra Egernsundbroen kommer fra fire af de i alt seks fuger, som går på tværs af broen. To af de seks fuger blev udskiftet i 2020, og de lever op til forventningerne og er væsentlige mindre støjende end den gamle fugetype. Men de fire nye fuger, som blev udskiftet i efteråret 2022, er skyld i støjgenerne, som har medført klager fra flere borgere. Borgerne oplever høje, metalliske lyde, når bilisterne passerer de fire nye fuger. Teorien er, at fejlen skyldes en metalplade i fugen, som bevæger sig, når fugerne passeres af bilisterne. Men grundet fugens opbygningen er det umuligt at få 100 procent vished for, hvad der er skyld i larmen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune er i dialog med firmaet, der har udskiftet fugerne, for at finde frem til en løsning på problemet.

20. juni 2024 Sport, Sønderborg

11-årige Mads Kraft skal køre med i DM

20. juni 2024 Sport

Den 11-årige Mads Kraft fra Ulkebøl skal i weekenden deltage i DM i gokart, der i år bliver akørt i Ikast, han stiller op i klassen Rotax mini, aldersklassen 10-15 år. Det er et arrangement, hvor der køres både lørdag og søndag, så det bliver en hård weekend. Mads Kraft laver da også fysisk træning […]

Læs mere...